Alıntı:
Mtla Nickli Üyeden Alıntı
Allah Hz Ademi seçtiği için sıradan kul diyemeyiz diye düşünüyorum,kaldıki şeytan kul da değilki,yaratılış elementlerine göre bile aynı katagoride değil.birde şeytanın ademe secde etmesinden murşide itaat etme gibi anlam nasıl çıkarılıyor.
Sevgi ,saygı ,ders alma ayrı bişi fakat birisine itaat etmeden yol alamamazlık çok başka birşey, tasavvuf u anlamayanlar Allah’ı anlamıyor demekte çok büyük bir iddaa ,Allah böyle bir şeyi emrettimi ben mi bilmiyorum acaba.
Allah’ın nazargahı konusunda zaten Allah dostu kimdir sorusuna kuran çok net cevap veriyor ayetiyle,bu şekilde Allah bu ayete göre yaşayanların kalplerine nazar ediyor oluyor.
Makamlar farklıdır onu anlıyorum buna sevgi saygı gösterilir ders alınır ama şeytanın ademe secde et denmesi ile insanın insana itaat etmesi bana şirk geliyor.kaldıki peygamberlerden kimse hiç kimseye bana secde edin dememiştir.sizin yazdıklarınızdan şunu anlıyorum Allah kuluma yetmez miyim ayetine ekleme yapıyoruz evet yeter ama Allah’a kulu başka kul götürür.Murşitsiz bu işler olmaz,murşide itaat zorunlu, Allah’ın ayetlerinde itaat edin emri çok açık aslında
Bilemedim şuan bir hocamız açıklık getirse daha iyi olur
|
Iblis kuldur cennette meleklerin hocasiydi secde olayindan sonra seytan oldu.Cennete secde etmedigi yer yoktu.Peygamberlerde mursittir o zaman peygamberligi kabil etme 124 bin peygambwr mursit degil mi onu kabul ediyorsun etme araci iste.Direk Allah la irtibat kur oluyor mu bu sefer Allah kabul etmiyor yani her sartta Allaha kul vasitasuyla gidiyorsun