Hic bir sikinti, hic bir musibet yok ki 7 kat gokte ve 7 kat yer halkinda ; bir sebebi gizli olmasin perde arkasinda.
Manalari gorebilmek Kalp Gozu ister ; cozumlemek zordur. Istihare ile sorarsin sorun olmaz merak ediyorsan oyle yat bi 7-14 gun ayni niyetle.
Ama hic bir musibet yok ki ; sana bir guzellik icin gelmemis olsun.
ANCAK ve ANCAK sen eger Allah'in Azabini cekmissen ; o zaman guzellik icin gelmez sert bir tokat vurur.
Ama sen normal itaatine devam ederken; boyle durumlar zuhur ettiyse ; bu seni Allah'a yaklastirmak icin , maneviyat icin , sabrini denemek icin , senin hayatina ceki duzen vermek , yon vermek icin bir isarettir.
Bu isareti gormen ne senin icin ; ne benim icin kolay degil. Bizler kalp gozu kor insanlariz , paslanmis , kirlenmis , kararmis , katilasmis.
Saf olmadan acilmaz, saf olunca Cilalarlar kalbi , ayna gibi olur acilir. O zaman da basina ne gelirse gelsin , kalp gozunle bakarsin ; ve Meleklerin ilhamini dinlersin sakince ; "Bu bu gunahtan zuhur etti ; bu sabir icindir , bu sundandir bundandir"
Bunlar masal degildir, bunlar hakikattir.
Boyle zor durumlarda sana yegane tavsiyem ; Maneviyat ile ilgili seylere yonel. Cunku onlarin Zevki hicbirseye degisilmez. Bu aci seni Allah'a yaklasmana vesile olsun insallah , sen de Virdlerini , okumalarini arttir Allah'a yaklasmaya calis.
Fakat intikam icin dua etme lutfen, ALLAH ona oyle bir bela verir ki; 20 sene sonra yaslandiginda dersin ki ben bunu niye kendi haline birakmadim ; hayati Cehennem oldu mahvoldu.
Bunun vicdan azabini cekmektense ; helal edersen hakkini o zaman sen beddua etmeden Allah ona cezasini verir.
ALLAH'IN ADALETI HIC BIR ZAMAN AMA HIC BIR ZAMAN SASMAZ.
Yani sen beddua etmesen de sasmaz , etsen de sasmaz.
O yuzden senin beddua etmene gerek yok onun belasinin verilmesi icin. Allahin adaleti zuhur edecektir , ilgilenme ve tum baglarini kopart, sil heryerden , gorme bir daha onu.
|