Alıntı:
tomurcuk Nickli Üyeden Alıntı
Bu ilimle uğraşan kimseler ilme kavuşmak için oruç riyazet zikir dua gibi güzel ameller işliyor fakat ilimden sonra oldu da sapıttı. Nefsine yenik dustu. Yillarca pesinden koştuğu kizi kendine asik etti yada vaktiyle buna kotukuk eden birini zıplattı. Kibir sahibi oldu insanlardan kendini üstün görmeye başladı diyelim yanlis anlasilmasin tanidigim biri yok zan altina koymak istemem kimseyi kendimden yola cikarak sorguluyorum. Ellerinden bu ilim alınır mı herhangi bir yaptirimi var mi bu isin olmasi gerektigi gibi yapilmamaya başlandığında acaba?
|
bahsettiğin mesele karmaşık bir mesele.
şimdi ilim elinden alınır mı? allahu alim.. bilemeyiz. fakat rahmani veya şeytani ameller meselesi var. bu da karmaşık bir hal. kısaca izah edecek olursak..
nefs hepimizde var. elbette ki bu ilimde mesafe alanlarında. haliyle mesafe kat edince yeni ve çok ağır imtihanlar söz konusu oluyor. işte bahsettiğin şeyler de bu ağır imtihanlardan bazıları.
kibir ise havas ilmiyle uğraşan kimselerin maalesef ki başının en büyük belasıdır. bakma sen bilmem ne makamına eriştik şu bu diyenlere. kaldı ki o makamlara biz çıktık demek bile nefsi, kibirden ileri gelir esasında.
bir kişi bu yola rahmani çıksa soradan ister istemez günahlar işlese (ilimle ilgisi olmasa dahi) tövbeyi aksatsa, ulvi ruhaniler ya gidiyor ya kendilerini perdeliyor. bunu ilim ehli fark edemiyor, allah fark ettirmiyorsa.. sonrasında da bir çok haller var ama seni alakadar eden yanı şu ki ilim ehli musallata daha açık hale geldiği için musallat yaşıyor ve algı kapandığı için de yaşadığı hallerin çok da farkında olamıyor. kendini hala alim, havas ehli sanıyor ama maalesef olay bambaşka boyutlara ilerliyor. bu durum bir süreliğine işlem yapmasına kesinlikle mani olmuyor. varlıklar tamemen kişinin kontrolünü ele geçirinceye kadar tabii imiş gibi görünüyorlar fln.
yani sözün özü şu ki bilader dışarıdan çok ışıltılı görünen şeyler içerde çooooook çoooook büyük imtihanlara, nefs mücadelelerine gebe kalıyor.
dünyalık kaygısı alim ulema dinlemiyor ve maalesef çoğu zaman çoğu havas ehli bu mücadeleye yenik düşüyor.
havas ehli olmak evvelce ibadet ehli olmayı gerektirir. bu net bunun uçarı kaçarı yok. alnı 1 vakit secde görmeyen cinciler gördüm ben. kendini hoca diye tanıtan. bunlar musallatta. bunun da lamı cimi hiç yok.. sonradan terk durumu da buna en hafif haliyle gebe bir durumdur filan her ne ise..
Kişi ibadet ehli olunca, manevi ilim de istemişse eğer Allah Zülcelal'de yaradılışı itibariyle bir istidat vermişse ki bunu da açığa çıkarır o kişide. olur havas ehli.. sonrası kendi imtihanı..
zira şöyle düşün; evine elektrik idaresinden bir elektrik geliyor. bunu buz dolabına kullanmakta senin elinde, ısıtıcıya kullanmakta senin elinde. elektrik idaresi ise nereye kullandığınla pek ilgilenmez. gelir faturayı yazar gider.
Allah bir istidat vermişse neye nasıl kullanacağı kişinin elindedir yani. tercihlerine göre de sonuçlarını yaratır.. ilmi geri aldığı birini ben duymadım görmedim.