Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
Çabaladım didindim ilmi simya sahibi oldum. Tuttuğum da altın oldu. Fukaranın günahı ne abi? Yahut hadsiz bir kul demez mi yarın ahirette "ya Rabbi ben çalıştım didindim bana fıkıh ilmi verdin. Fukaralıktan da canım çıktı?" dese bu Allah'ın kulu üzerinde ki hakkı olur.
Benim inandığım Allah kimseyi 20-0 önden hayata başlatmaz..
Kainatın düzenine aykırı bu. İbadet yani Allah'a kulluk bile çok büyük mücadeleler eseri olabiliyorken ihlas sahibi bir kul bugün bu dünyada bu tarz bir dünyalık sahibi olması nerden tutsak elimizde kalacak bir durum. Böyle bir düzen olsaydı eğer çok ihlaslı kullar, çok ilmi çalışması olan kullar biliyorum ben. Külçe külçe altınlar yağması lazımdı başlarına ama fukara öldüler.
|
Kardes oyle deme felek ilmi die bisey var evet bazilari sansli bu konuda senin dedigin derin konular aciklmasi baya uzun biraz ilmi simya ilmine zamanjnda biraz vakif oldum ama derine girmicem ne ogrendim die cahiller cikip alay eder nefsim agir gelir bi laf soylerim insablarin kalbi kirilir ama su bi gercek aradigini buluosun ama buluncaya kadar da buyuk sinaniosun buyyk acilar cekiosun en azin ben baya cektim halimi sikayet etmeiorum ama sinav bu kadar agir olcagini bilseydim istemezdim bazi seyleri ibni arabi nin dedigi gibi ilmin sana mubah kildigi kadarini alirsin kardes yani uzun lafin kisasi nasip kismet bu isler.......