Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim amacım kendimi övmek değil haşa bundan sakınırım lakin sürekli hadislerle alakalı okuma yaparım. Sizin bahsettiğiniz hadise sahih hadis kitaplarında tesadüf etmedim. Buna mukabil Peygamber efendimiz kendisi en ufak bir şiddet eğilimi göstermediği gibi eşlerini döven arkadaşlarını, ''Sizden biri hanımını köle/cariye döver gibi dövecek, gece vakti de (utanıp sıkılmadan) onunla aynı yatağa girecek, öyle mi?'' (Buhari, ''Tefsir''91, ''Nikah'' 93) gibi çarpıcı sözlerle paylamıştır. İşte bu yüzden Müslümanlar için öncelikli rehberlik, Hz. Peygamber'in rehberliğidir.
|
Imas hocam ve Yusufiyeli hocam her ikinize de değerli yanıtlarınız için cok teşekkür ederim. Benim bu cevaplarınız ışığında aklıma başka bir soru daha geldi. Hani İslamin kurallarına uymayan bir kadını eşi ikaz eder, yine uymazsa cok zarar vermeyecek şekilde dövebilir diye belirtmişsiniz ya ben benzeri durumda bir kadının çaresi ne olur diye merak ediyorum. Yani şöyle ki bir kadın beş vakit namazını kılıyor ve Islamin kurallarını yerine getiriyor; ama eşi ne namaz kılıyor ne de harama dikkat ediyor. Bu durumda kadın da kocasını dövebilir mi? Ya da nasıl kurtulur böyle bir adamdan?