Alıntı:
3KEDI Nickli Üyeden Alıntı
Telefonuma rizayussalihin uygulamasını indirdim ve hadisleri okuyorum.
ALLAH’IN KULLARINI KONTROL ve DENETİMİ başlığı altında şöyle bir hadis buldum. Sorgulayan Müslüman sitesinde bu hadîsin doğru olmayabileceginden bahsetmişler. Açıkçası böyle şeyler okuduğumda ruhum çekiliyor. Bir erkek eşini hem dövecek hem de kimse ona neden dövdüğünün hesabini sormayacak mı?
68: Ömer (Allah Ondan razı olsun)’den bize aktarıldığına göre Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz.” (Ebû Dâvûd, Nikah 42)
|
Değerli kardeşim amacım kendimi övmek değil haşa bundan sakınırım lakin sürekli hadislerle alakalı okuma yaparım. Sizin bahsettiğiniz hadise sahih hadis kitaplarında tesadüf etmedim. Buna mukabil Peygamber efendimiz kendisi en ufak bir şiddet eğilimi göstermediği gibi eşlerini döven arkadaşlarını, ''Sizden biri hanımını köle/cariye döver gibi dövecek, gece vakti de (utanıp sıkılmadan) onunla aynı yatağa girecek, öyle mi?'' (Buhari, ''Tefsir''91, ''Nikah'' 93) gibi çarpıcı sözlerle paylamıştır. İşte bu yüzden Müslümanlar için öncelikli rehberlik, Hz. Peygamber'in rehberliğidir.