Alıntı:
KunFeYekunnn Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleykum arkadaşlar. Akşamdan beri kafamı kurcalayan bir durum var ve bilen arkadaşların fikirlerini almak isterim.
Şimdi kuran-i kerimden okuduğumuz her hangi bir süre yüksek sayıda okununca ve namazlardan sonra okununca davet mi oluyor? Dün bir arkadaş bir konuya böyle bir şey yazdı, sordum ama cevap alamadım.
Azamet ya da başka bir şey okunmadan sadece kuran-i kerimi açıp sure okumak nasıl davet oluyor? Ben kimseyi davet etmek istemedigim için bu durum kafamı kurcaladı. Namazın peşinden kuran okumak bile davetse biz ne okuyacağız?
Gerçekten bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini almak isterim.
|
İmas kardeşimin Kur’an-ı Kerimden ayetlerin tekraren okunması hususundaki izahatları doğrudur. Yine izah edildiği üzere birçok okuma var ki koruma olmadan ya da ilim sahibi bir yol gösterici olmadan ifası kişiyi istenilmeyen neticelere müncer kılmıştır. Bu hususta Ahmet Hulusi’nin Ruh, İnsan, Cin adlı kitabının 142. Sayfasında şöyle bir ibare ver:
‘’İşte insan, bir kelimeyi veya kelime grubunu devamlı olarak okuduğu zaman, neşrettiği bu elektromanyetik dalgaları adeta bir şifre şekline sokmaktadır ki bununla da o şifreye en yakın yapıdaki cin ile temas kurmuş olmaktadır.’’