Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı
Hani filmin birinde yağmur duasında diyor ya "vallahi ben Allah olsam yağmuru yağdırmam." diğeri de diyor ya hani "Allahtan sen değilsin." -)
Diyalog belki biraz acaip gelebilir ama bu sabır kavramını yaratan bir Rahman var. Sistemi koydu arşa istiva etti. Sorası bizde. Baktı, bireysel günaha verdi ufak tefek belalar ama ne zaman ki toplumsal ahlakı bozan günahlar toplumda kabul görür duruma gelindi toplum bozuldu o zaman da bir uyarıcı yolladı. Resüle uymadıklarında ise anca o zaman helak etti. Sabır mı bu? Elbet. Ama bence daha çok sevgi..
Taif de Efendimizi taşladılar gönlünü incittiler. Çok kırgın üzgün ayrıldı ordan nefs yapıp demedi ki kahret bunları ya Rabbim... Neyse uzun yazıyorm çenem düşüyor zaar -) Ha bir de yazarken laf lafı açıyor o da çok acaip -))
|
İnsan kendi şahsına bir kötülük yapıldı mı affedebilir belki .Bağışlayıcı olabilir.Efendimiz her alanda örnek eyvallah ancak durum ne yazık ki bizlerin ifadesine göre olmuyo.Duygu durumu çok başka bir şey.Örneğin ben bana sırf hased ve hırsından sırf canı öyle istedi diye ,bağlama, kısmet bağlmama ve en son da ölüm büyüsü yapmış birini affetsem de benim annem affetmez veya bilse babam affetmez.Neden ?
Çünkü evlat sevgisi çok başka bişey ancak evladı olan anlar.Şuna eminim ki siz de size yapılanı affedersiniz ancak çocuğunuza böyle bir kötülük yapanı affedeceğinize pek ihtimal vermiyorum.
Ha bana gelince ben de affetmem.Nedenmi?çünkü bilinçli kötülük yapan biri affedilmeye layok değildir benim nezdim de.Ben ne peygümberim haşa ne de mevlana.Haramı helali tüm hali ile bilen, din konusunda mangalda kül bırakmayan ancak söz konusu kendi nefsi isteği olunca şeytanlaşmış ve tüm sıkıntılara engellemelere Allahın uyarılarına rağmen geri durmamış zifiri bir ruhu dilerim ki Allah da affetmesin.Affetmez de inş
Neden mi?
Çünkü ben kendi hakkımdan vazgeçsem beni kendi kulu gibi görmüş üzerimden Allahlık taslayan bir yaratığı ben Allahın üzerimdeki Rablik hakkı namına affetmem.
Açıkçası kötülükte böylesi zirve yapar.Ve bıraksan şeytandan daha şeytan bir hale girer.Bu aşamada
Beyazıdı bestamiye biri gelmiş demiş ki
+Filan kişi senin hakkında kötü konuşur "der.
-İyi de ben ona iyilik yapmadım ki
Yani bazı ruhlar var ki öyle zifiridir ki sevgi ve iyilik onları daha da azgınlaştırır.
Ve size temin ederim bu dediğim örnekteki kişi iyilikten başka bizden bişey görmedi.
O sebeple ben madalyongn diğer yüzünü konuşanlardanım..
Öylesine iyilik ve sevgi rahmete zulümdür.
Ha kötülük de etmem etmedim ancak Allaha intikal onun davası hamd olsun Rabbim müthis adaletli ce tecelli ediyo..