Öncelikle Allah Şafii ismiyle hem size hem de o kardeşimize şifalar versin. Böyle kişilere karşı yaklaşımınız önemlidir; söyledikleriniz onun kulağına söylediğiniz biçimde duymaz. Kişi bunu bir tehlike olarak algılar ve o tehlikeye karşı kendisine bir duvar örer. Sizin yapacağınız şey halden anlaşılır bir şekilde "normal bir şekilde değil" ona karşı duyarlı olarak. Bir örnek vereyim: Ben Allah'ın rızası için sana yaklaşıyorum beni yabancı görme ben de sendenim sen de benden diyerek yakınlaşın. Ona başka insanların size karşı nasıl baktığını nasıl duygular beslediğini ve bir çukura düştüğünü sana yardım eli uzatmak için burda olduğunu belirtin. O girdiği ortamların karanlığı her insanı boğar onu hoş olmayan duygulardan uzak edin onu o karanlık düşüncelerden uzak edin hayatın maviliğini görmeyi ona göstermek için adım atın. Aslında o kapkara düşüncelerin gerçek hayat ile alakası olmadığını ona kanıtlayan biri olun. Ve sadece o değil gerçeklere hiç bir insan uzak olmasın çünkü insan bu kısacık ömründe bir çukura girecek kadar tecrübesiz olabiliyor; ve bunu çocuklar değil yetişkinler yapıyor. Selametle...
|