Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
o zaman ulan ve tukureyim sozlerini umuma soyleme,kisi sahis yada bolge ismi soyle,sen dogulusun,cok dogulu arkadaslarimin dugunune katildim belki senin gordugunden fazla ben iyi bilirim dogu nun dugunlerini,ben ic anadoluluyum,bizim adetlerimizde sizinkinden asagi degil,umuma soylersen herkes ustune alir...
|
Umuma söylemek konusunda haklısınız lakin bu sizde veya bizde meselesi değil burda 2 körpe gencin izdivacı söz konusuysa herkes elini taşın altına atmalıdır yoksa taşın üstüne oturalim taş zaten ağır bizde bizim ağırlığımızı verelim olmaz
Ek olarak adet ve örf bahsi çok geniştir sadece evlilik diye konu acsak dahi gene geniştir o yüzden sizin hoşunuza giden veya gitmeyen adetler diye sıralamanız herkes için daha iyi olur bilgilenmek acısından elbette aileler arası ilişkiler yardımlaşmayla daha sıkı iplerle bağlanılabilir lakin bu taşın üstüne çıkarak değil taşın altına elini koyarak yapılması herkes için daha hayırlı olacağı kanaatindeyiz .
Misal takı takmak veya gençlere yardımcı olmak niçin eşya satın almakta yardımcı olmakta adetlerde var ki bu tür adetler taşın altına el koymak demektir bilakis damada veya gelin tarafına istemsizce başlık parası ayakkabı parası şelaleyi giydirmek gibi adetlerde taşın üstüne çıkıp ağırlığı daha da arttırmak demektir bu konuyu iyice düşünüp tartıp nokta atışı yaparcasına konuşmak lazım yoksa biri genel adeti savunur diğeri geneli kötüler genelleme bilindiği üzere sandır ve kişi aynı zamanda topluma zarardır niyet ALLAH c.c rızası olmalıdır başka biseye hacet yok selamelte ...