Alıntı:
sarikiz Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm forumdaki segirmeler kisminda bu paylaşıma denk geldim. Yürürken Besmele çekilmez ya da Allah ismi söylenmez yazıyor. Ama ben bazen yürürken içimden zikir çekiyorum besmele çekiyorum
bu paylaşım doğru mudur ?
"Yol yürürken besmele okunmaz. Durmuş vaziyette bismillah denir; rahmanirrahim derken adım atılır. Secdede Allah ismi okunmaz. Değil celal esması kemal esmalar bile okunmaz görüşünde olanlar vardır. Namazın tertibinden ibret almak lazımdır. Tekbir kulakta, Azım rükûda, âlâ sırf cemal secdede zikredilmiştir.
Yürürken içinde Allah ismi celili olan hiçbir ayet ve sure okunmaz. Okunursa, okuyan ve etrafı iptilaya uğrar. Esasen islam âlemini içler acısı durumunda, yüzyıllardır bu hikmet ilminin bilinmemesinin, ’’hayır zannıyla Şerre; şer zannıyla hayra dua edilmesidir.’’ Bugün eldeki kitaplarda ve tarikat usullerinde öyle dualar var ki asla ağıza alınmadığı gibi, akla bile getirilmemelidir. Ancak zikir olarak okunmaktadır."
|
bu bilgileri Hacı Ali Bayram in seğirmeler kitabindan mi aldin
.
İmamı Şafi ra.
|