Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Sarikiz bizde yurt tarzı yerde kaldık hemde yıllarca seni anlıyorum bir çok arkadaşımla neler neler konuştuğumu hatırlarım bi psikolog bi yazısında dedi ki çocuklarını yurda verdiğiniz vakit gençler 2 şeyi çok kötü öğrenir 1 . sorumluluk almaya başlarlar 2 . Ise cinsellik
Sarı-kız anlatmaya çalıştığım amel imandan bir cuz değil bizler bugün kişilerin namaz kılması giyinmesi konuşmasıyla yargılamayız islama göreyse takdir ederiz değilse azarlarız lakin iman bahsi ap ayrıdır adam amel işlemiyor diye müşrik kâfir diyemeyiz ancak islamin rukunlerini inkar ederse o zaman tekfir edilir lakin gel gorki şuan 2 rekat namaz kılan adamalar millete ahkam kesiyor o müşrik bu dinsiz bu sapık gibi veya bu tarihsel bi olay şu bu diye ama burada giyim kuşam bahsini açarken niyetimiz sarık cübbe takke bunlar giyim kuşam sünnetleridir ve yapmamaniz bizim kârımızadır amma sarik veya cübbeyi önemsiz göstermek sünnete muhalefettir çünkü bugün sarik veya cübbe o zamanın şartı diyenler yarın hepten sünneti yok sayarlar bize düşen rasulullah s.a.v ne yaptıysa aynı ona uymak uyamasakta uyanlara saygı göstermek öyle değil mi haaa mini etek mevzusuda elbette öylelerde var lakin istisnadır istisnalar kaideyi bozmaz şuan şeriat devleti yok herkes dilediğini yapiyor neyse kardeşim amacimizi ifade ettik sarik cübbe takke gibi seylnner asla ama alsa önemsiz değidir sünnettir ve yapanlara karsi saygılı olmak gerekir selametle kardeşim...
|
Saygı konusunda haklısın Adem abi diğerleri açık saçık kot pantolonla giyinirken bir şey demiyorum sarik Cübbeli gezene de bir şey demem saygı duyarım . Benim takildigim kesinlikle kılık kıyafet değil. İnsan olsun yeter. Sadece kılık kıyafet tarzına çok takılmamak gerek diye düşünüyorum. Bir de abi giyim kuşam sünnet bir de naçizane aklıma gelmişken Şevval orucu Muharrem orucu sünnet kandil gecelerinde tesbih kılmak çok büyük sevabı var sünnet diye yapıp beş vakit farz namazı kılmayanlar da var .
İlk önce hesap farz ibadetlerden olacak diye biliyorum inşallah yanlış bilmiyorumdur.
Hayırlı günler Adem abi inşallah bilgilerimiz artar daha çok bilgi alışverişinde bulunuruz