Evet bir çok başımıza gelen musibetler sıkıntılar yaptığımız günahlardan dolayı en çokta ağzımızla işlediğimiz günahlar en çok hatta bunula ilgili ayetler var bitmeden insanların kalbini kırarız hatta şirk koşarız ben kifir içtim karnımı agrıtı kefir değil belki allah agritmadimi?bil has ben diyen bir seyi yok etmek gerekir ben yaptim benim tecrubem ben cabaladim Benin yuzumden boyle ilce allahta senmi madem der be kuluna bakmas.evet tovbe guzledir Allah tovbe edenleri sever tovbe etmek gerekir istigvar etmek gerekir bir konu daha var Allah sabrina edenleri sever oyle tovbe etim hop hemen sıkıntılar gitti dua ettim rızk ayak altına gelir demek diyen bir şey yok sabır ve tevekkül hemen hemen kötüye yorumlamamak gerekir belkide sınavdır imtihan olabilir kişinin kaderidne yazılmış ola bilir yada hayırlı kapılarin açılmasına vesile olabilir benim önerim tövbe emek gerekir isyan etmeden su halimize şükür etmek istiğfar getirmek birde sadaka sadaka elinizden geldiği kadar sadaka verin sadaka ileride gelen bir çok bela musibetleri kaldırır allah bizi bagislasin sıkıntılarımızi gidersin imtihanınızı kolay etsin