Alıntı:
Fsm Nickli Üyeden Alıntı
Ben sadece sunu soyleyim yine okudum yorumlari . HZ ALLAH efendimiz s.a.v ile herseyi en ince noktasina kadar onun yuce hadisleri ile ummetine yani bize aktarmistir noksansiz bir sekilde . Efendimiz s.a.v her turlu zorlugu her turlu cileyi cekmistir ki HZ ALLAH onun vesilesi ile bizlere ozellikle ahir zamandakilere basiniza neler gelecigine ne yapilmasi gerektigine kadar efendimize yasatmistir ve cozum yollarini gostermistir . Efendimizin bir cok agir imtihanlari olmustur baya bir agir sadece buyu degil . evlatlarini topraga gomme acisini kimseye yasatmasin rabbim lakin efendimiz yasadi .Su anda sen sadece kurana bakarakmi amel ediyosun hayir hep hadislerle. Simdi boyle insanlarda cogaldi boyle amel edenlerin vay haline . Hersey yuce kuranda soylenmistir efendimiz gerekli izahatlari yapmistir hadislerle . Kisaca yazdim umarim aciklayici olmustur
|
Anlayan için çok güzel izahlar. Çok beğendim yaklaşımınızı.
Zira Kuran Azimüşşan'ı okumamış, "evet iman ettim ki bu sözler Allah'ın dır." dememiş ama işte efendimizin sarığı şu şekilmiydi bu şekilmiydi diye itikadi dahi olmayan örfi sünnetlerde takılı kalmış çok insanlar çıktı ortaya. Cehaletten mi bu yoksa maksatlı bir dejenerasyon süreci mi bu bilemiyorum. Zira mental olarak bakınca esasında efendimiz üzerinden gidilerek daha çok deist bir yaklaşıklaşıma zemin hazırlıyor tezat gibi görünse de bu söylediğim özünde buna zemin hazırladığı kaçınılmaz.. Zira tevhid, şirk, idrak ile iman meselelerini Kur'an okumayan bir kimse idrak edemediği için iş "benim kalbim temiz, içinden böle ibadet etmek geliyor Allaha" gibi bir algıyı temellendiriyor ki bu da yasaları çok kesin bir biçimde çerçevelendirilmiş olan bu dine büyük bir zulümdür.