Alıntı:
caspercrazy Nickli Üyeden Alıntı
Müsait vaktim olduğunda araştıracağım ali hocam şiir gibi cevap verdiğin için cevabı anlamak bile ayrı düşündürme gerektiriyor şöyle bir bilgiye ulaştım
73. ve 74. Beyitlerde Hz. Ali (r.a.) Allah’tan ruhani
bir yardımcıyı kendisine musahhar etmesini istiyor.
Fatiha suresi ve onu takip eden diğer sureler hürmetine
diye de ekliyor. Bununla ilgili olarak Üstad Bediüzzaman
Hazretleri Emirdağ Lahikası’nda şunları söylüyor:
“Kahraman-ı İslâm İmam-ı Ali Radıyallahü Anh,
Celcelûtiyenin çok yerlerinde ve âhirinde bir himayetçi
istemiş ki, namaz içinde huzuruna gaflet gelmesin.
Düşmanları tarafından ona bir hücum mânâsı hâtırına
gelmemek, sırf namazdaki huzuruna pek çok olan
düşmanları tarafından bir hücum tasavvuru ile
namazdaki huzuruna mâni olunmamak için, bir muhafız
ifriti dergâh-ı İlâhîden niyaz etmiş.” (Emirdağ LahikasıII,151). Burada ifritten kasıt ya güçlü bir Müslüman cinni
ya da melek misal bir ruhani yardımcı olabilir. Doğrusunu
Allah bilir.
|
Herkesin yaratilma gayesi var dimi ? Doktor cepheye gidemez,asker açık kalp ameliyatı yapamaz..Orda ismi geçen ifrit musluman savaşçı yapıdadır,Mesela üstad zamanında o beyitleri kendi talebelerine okutturmamis elinizi kana bulamayın demiş kendi zahiren burdaydi çünkü ama şu ahirzamanda gelip gidene ve kendimdeki gaflet ve ülfet perdesine bakınca ben üstadı göremiyorum musibet yön gösteriyor ki sıkıntılı hallerde bu beyitleri okumak yanlış gelmiyor, he yarın birisi çıkar okuma der boynumuz kıldan ince
He bu görevli muhterem ve altında görev yapanlar nefis sahibidir,gidip kelle al dediğinde gidip gitmemek tabiki Allahin izniyle ama sebepler dairesinde kendi iradeleriyle karar verdikleri bi durumdur..
Bir çok cindarın okumaya çekindiği hatta okumadığı bi kasidedir bu sebeple
kişiye musluman gözüken cinler acaba tuheymefyaile de musluman gözükecek mi dimi bi kontrol etmek lazım?
Bana tabi olmak isteyenler var rüyalarımda geliyor diyenler bi vird edinsinler bakalim kasideyi hala tabi olmak isteyenler var mı