Alıntı:
AresTR Nickli Üyeden Alıntı
Değerli hocalarım, bu siteden çok şey öğrendim ve faydalandım Allah herkesten razı olsun. Aklımı çok fazla karıştıran bir konu ile ilgi kiymetli fikirlerinizi merak ediyorum. Bende çoğu insan gibi dünyalık sorunlardan olan işsizlik konusundan muzdaribim. Her farz namazından sonra yüce Allah'ın verdiği nimetlere şükredip, hastalara-dertlilere deva dileyip akabinde sıralama ile yüce Allah'tan çokça bir iş isterim uzunca süredir. Dua etme usulünde tam teslimiyet, kalpten yapabildiğimden emin olamıyorum ama... Enbiya suresi 83-84-87-88-89. ayetlerde ki peygamberlerin dualarının nasıl olduğunu söylüyor ve bende bu esaslar doğrultusunda dua etmeye çalışıyorum. Fakat bir yandan bu kadar fazla aynı konuda dua edince aklıma Mevlana'nın şu "Birşeyi ne kadar çok istersen o senin sınavın olur" sözü geliyor. Şimdi kıymetli hocalarım size sorum veya fikrinizi merak ettiğim konu şu, söz konusu konularla ilgili yüce Allah'tan çokça ve sürekli istemenin yanında sınavım bu mu olacak düşüncesi beni şirke düşürür mü ?
Allah hepinizden bir kez daha razı olsun inşallah.
|
kardeşim kabül olunmaya dua yoktur vakti gelmeyen dua vardır vesselam