Alıntı:
avira Nickli Üyeden Alıntı
Erzurum kardeş şimdi rabıta ile ilgili hadis yada ayet vardır diyemiyor kesin olarak bahsedilmiyor kesin vardır demiyor kuranda yüce Allah sadece sadiklarla olun Allah'ın rızasına kazanmak için vesileler Arayin vb ayetler var bizler sadece yorum katıyoruz kesin bir hüküm olmadığından. Çok rütbeli üst bir hoca olmadığımdan da bu anlattığım olaylar kesin varmı bilemiyorum bende duymamıştım hiç ama koskaca hoca yalan mı soylucek sonuçta bütün ayetleri sünnetleri bizim bilmediğimiz bir çok olayı biliyor bende müslüman kardeşime hocama inanıyorum kesin bir hüküm yok o yüzden de kendimiz eğriyi doğruyu bulmalıyız bende kendi dusuncemle bir Allah dostunu düşünmenin bir sakıncası yoktur diyorum kendimce sonuçta tapmiyoruz niyete bağlı
|
Hele şükür anlamak isteyen biri çıktı -)
İşte biz de diyoruz ki bu durumda; İslam kendi içerisinde ki ibadetleri kuran ve sünnet ile öğretmiş konuyu kapatmış. Bu tarz ritüeller herhangi bir yerde olmadığından yapılan teviller ise zan dan ileri gitmez, bu ibadette sonradan İslama monte edildiğini için bid'at olur. Aya da gitsen bu böyle. İslama soradan ittifak edilmemiş bir şey sokmaya çalışırsan adı budur.
Şimdi Sıddık lar ile birlikte olmak konusuna da gelince Sıddık terimini Kurani olarak açarsan doğru sözlü kimse anlamına gelir Gavs anlamına mı geliyor?