Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bunlari ben demiyorum kitaplarda var bana niye izafe ediyorsun,bunlar gercek tasavvufun ogeleri ben tasavvufcuyum diyen bunlari bilecek ki tasavvuf hakkinda konusabilsin,yoksa laf kalabaligi yapar...yeter senlemi ugrasacagim arkadas benim karsima savundugu davayi anlatabilecek adam lazim,beddua edecek adam degil,bak bu caresiz iftiralarina karsi ben sana beddua etmiyorum git bildigin gibi yaşa...
|
Kim kiminle uğraşıyor arkadaşa mesaj atıyorum sen etiketleyip mesajlar atıyorken yetmiyor özelden de mesaj atıyorsun birine bisey anlatıyorum ordan mesele açıp alakasız şeydir söylüyorsun bırak lütfen böyle haraketleri sorlnrada senle mi uğraşacam diyorsun seninle derdim yok ki ne yaparsan yap senin günahın bize düşen 1 defa uyarmak gerisini sen bilirsin
Isın gücün yaftalamak olmuş ah ki ne ah
Tsavvufta vecd hali diye bi kavram var o hale gelen kişi iradesi dışında sözler söyler nitekim bayezid-i bestami k.s der ki müritlerine ben subhanim
Dediğin vakit beni kılıçla ikiye ayırın der lakin vecd haline girince ben subhanim der vecd hali ilahi muhabbetin coşkusuyla aklın belirle ama an diliminde aklın ortulmeside denir akıl yoksa herşeyi der insan hallacı mansur yunus emre ve beyazdı bestami k.s bu halden dolayı bu tür şirk sözlerini dediler şeriate göre 2 hüküm var kişi kendine gelince yani vecd halinden çıkınca yaptıklarını duyduğunu bildiği vakit tovbe eder elimde değil der tovbe ederse affedilir lakin o halden çıkamazsa hallacı mansur gibi o halde takılır kalırsa toplumun islam aleminin selameti için öldürülür umarım açıklayıcı olmuştur bay bilge çok önemsiyorsun ya kavramaları yahu 100 lerce tasavvuf kitabı var okuduklarimizla övünecek kadar alçalmadık bize yetsin yeter ...