Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Ehli .insaf be kim hangi tasavvuf büyüğü böyle dedi ki bunlar şia nin .uydurmaları ve sözleridir kuranı kerimin hakikatini bilmek için
Hz. Ibrahim a.s kuş kıssası vardır onu oku kardeşim ilkel yakın aynel yakın hakkal yakın diye imani 3 veche bölmüşlerdir söyle sen hangisisin
Haaa hz. Ibrahim misali gönül gözü açılınca insanın herşeyi görmeye yani aynel yakın olur bide meleklerle konuşuncada gerçek bilgi kalbe ilham oluncada hakkal yakındır kardeşim kas yapın derken göz çıkaranlardan olma fetva vermekte aceleci davranma ki bu işin fetvası bizim gibi cahillere kalmadı islam aleminin hüccetleri ilim adamları fetvayı verdiler bize düşen onları taklittir birilerine laf getirtiricem diye her akla geleni yazmak değil ALLAH c.c selamet versin...
|
hangi tasavvuf ehli bunu dedi diyorsan,senin hic bir mutasaffinin eserini okumadigin anlasilir, mesela 2 ornek vereyim... muhyiddin ibni arabi hz lerinin ciktigi mirac yolculugundan
... bazen ben Allah olurum o bana tapar bazen o Allah olur ben ona taparim sozunden...beyazidi bistami hz lerinin oyle bir denize daldim ki peygamberlerin sancagi kiyida kaldi sozunden haberin yok sanirim...