Alıntı:
Guti Hernandes Nickli Üyeden Alıntı
Müthiş bir bakış açınız var. Allah sizden razı olsun.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Asıl şirk nefsimiz, çünkü bir şeyhe tabi olmaktan kaçındığımız için yani doğru mu anladım ben?
Bu çok sakat bir bakış açısı. Bizim tasavvufa karşı çıkışımız, tasavvufun Kuran ve sünnet temeline oturmadığı için. Kulluk Allah ile kul arasında ki bir meseledir. Kimsenin nefsi günahı sevabı Allah ile olan bağlantısı bir başkasını alakadar etmez ki. Bir adamın Allah ile ilişkisi Allah kul düzeyinde gayet iyi olabilr. Bu sebepten ötürü kendine taraftarlar toplamak zorunda değil ki. Bu meseleyi çok farklı yerlere taşır, taşıyorda gördük. Oysa ki yaşadığımız topraklar çok büyük Allah dostları yetiştirmiştir. Adı konulmamış bir çizgide hemde. Hiç biri bir tabiiyet kabul etmemiş, şefaat vaad etmemiş. Bir insana bağlanıp onu Allaha yaklaşmak için sebep kılmak konusu İslam dininin tüm temellerine dinamit koymaktır. Allah inancı olan ama Allaha yaklaşmak için sebepler arayan bir topluma indi kuran unutmayalım bunu. Bu konu çok uzadı. Yazmak istemiyorum artık çünkü tarikat ehlinin yüzüne hak üzere bir yanlışı vurulduğunda ortaya çıkan düzeysizliği, kabalığı, kibri ve cehli yukarıda görüldüğü üzre umuma malum oldu.
|
Bir murside tabi olmadigimiz icin nefis en buyik dusmandir demedim.Bir murside tabi olmak zorunda degil hic kimse.
Allah yolunu mubarek kilsin.