Alıntı:
sarikiz Nickli Üyeden Alıntı
İAdem abi esmaul Hüsna zikirleri çekerken bı rüya gördüm. Sonra Celculetiye hocama sordum istihareye yatmak için güzel bir sebep dedi ama ben istihare sonucunda yeşil ışık yandı olumlu diyelim. Ona uymazsak bir sorun olur mu? şimdi ben bir insanın en büyük imtihanı olabilirim. Ben tahammülsuz sabırsız biriyim kendimi biliyorum. İki üç defadır birini söylüyorlar ben de onlara Allah'tan bela mi istiyor diye sorun diyorum. Bu aralar dinime dikkat etmeye çalışıyorum ama evlenmek şart mı ? İstihareye yatmak içinde kalbimin evliliğe karşı yumuşamasını istiyorum ki sonuç olumlu çıkarsa ona göre hareket edebileyim.
Dediğin mantıklı abi evlendigin kişi seni vezirde eder rezilde eder diye bir atasözü de var. Şimdi ben karşımdaki insanin imtihanı olursam ona da kendime de eziyet etmek istemiyorum.
|
Güzel kardeşim evliliğe bu şekilde yaklaşmaması tavsiye ederim görüşmek nisbeten elbet olacak İNŞAALLAH sende zamanın ve ailecek durumunuz müsaitse görüş eğer birbirinizi beğenip anlaşırsanız hayırlısı olsun diyelim ve istihareye yatarsın amma görüşmeden istihare yapayım istihare olumlu o zaman dirk evleneyim olmaz önce görüşürsün sonra istihare sonra nasipse hayırlısı ...
Kardeşim ek olarak bizim oralarda derler ki bi kere evlen dünyada ayrılığın anca ölüm olsun boşanma konusunda izin olsada bir çok insan ilk fırsatta boşanıyor böyle olamaması lazım görüşmede şeriate göre yolu yordamı var nasipse onuda günü gelir
anlatilir okulun veya maddi durumunuz müsaitse bi görüşme belkide en hayırlısı selametle kardeşim ...