Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Her hadisin zahirinden ziyade derininde ki mana önemlidir şu bi gerçek ki rastgele biriyle evlenince imanının yarışı tamamlanmaz hadiste ki bi hikmetse kişi evlenir evliliğin sorumluluklarını yerine getirdiği takdirde imanın yarısı yani kamil insan olma yolculuğunun yarısını tamamlamış olur burada hem bedenen hemde ruhen evlilik demektir misal kızmamak tahammül etmek sabır göstermek anlayışlı olmak iyi konuşmak şefkat ve merhamet göstermek hizmet edip iyilikte bulunmak bunlar evlilik görevlerinden sadece bir kaçıdır evlilik büyük bir hikmet barındırır kendi içerisinde kadınları bilmem lakin biz erkeklerde şeriate uygun bi hayat yaşadığımız vakitte harama ve sapıklıklara düşmemek için en erken ne zaman evlenirsek o kadar yararımıza elbette erken evliliğin zorlukları ve olumsuzlukları olur lakin güzel tarafı kötü tarafından kat ve kat daha çok kardeşim...
|
İAdem abi esmaul Hüsna zikirleri çekerken bı rüya gördüm. Sonra Celculetiye hocama sordum istihareye yatmak için güzel bir sebep dedi ama ben istihare sonucunda yeşil ışık yandı olumlu diyelim. Ona uymazsak bir sorun olur mu? şimdi ben bir insanın en büyük imtihanı olabilirim. Ben tahammülsuz sabırsız biriyim kendimi biliyorum. İki üç defadır birini söylüyorlar ben de onlara Allah'tan bela mi istiyor diye sorun diyorum. Bu aralar dinime dikkat etmeye çalışıyorum ama evlenmek şart mı ? İstihareye yatmak içinde kalbimin evliliğe karşı yumuşamasını istiyorum ki sonuç olumlu çıkarsa ona göre hareket edebileyim.
Dediğin mantıklı abi evlendigin kişi seni vezirde eder rezilde eder diye bir atasözü de var. Şimdi ben karşımdaki insanin imtihanı olursam ona da kendime de eziyet etmek istemiyorum.