Alıntı:
HATTAP Nickli Üyeden Alıntı
Belki görülmüştür
Seyyid kendiyas hzlerinin görünümü şu şekildir:
Orta boylarda- beyaz uzun sakallı-elinde bir asa-beli bükük
Çoğunlukla Yeşil sarık yeşil cübbe- bel altını hiç kimse görmemiştir göremez.
|
kim diyo göremez diye kafana göre konuşuyorsun..... elinde ismi azamı bulunduran bir ruhanidir öyle nefsi emmareler ile işi olmaz ..... ben tamamını görmüşüm hatta bir tanıdığım hafız seyyide bacım var onun ailesine yardımda bullundu o zaman kızı çok şiddetli hastaydı yol boyunca ayetel kürsi okuyordu kendi bizzat anlatmıştı bana ve yol kenarında bir ev gördük oraya vardık bir nur yüzlü güzel bir amca vardı kızımı alıp yatağa uzattı biz biraz dinlenelim dedik sonra baktık kızım ayağa klaktı ve iyileşmişti biz eşimle arabaya bindik eve dönerken kızımın elbisesini orada unuttuk geri gelip almak istedik ortada ne ev var nede başka bir şey bana anlatmıştı bende o zatı tarif ettim bu şekilde birisiy miydi diye aynen birebir tarif ettiniz demişti bana bu olay yurt dışında olmuştu yaklaşık 7 sene evvel olmuştu biliyorsunuzda mı konuşuyorsunuz bilmiyorsunuzda mı konuşuyorsunuz anlamadım....
seyyidleri yerde ve gökteki bütün ruhaniler bilirler. ne kadar ruhani varsa hepsi evladı rasulleri bilirler müslim olanlar ve ulvi olanlar ehli beyte hep yardım etmiştir ama şeytanlar daima onları tuzak kurmuştur gökteki melekler bile seyyidleri sever ve hürmet ederler seyyid demek Hz. Muhammedin kanı canı ruhu demek o nedenle bütün gerek ulvi gerekse sufli ruhaniler seyyidleri bilir ve tanır dikkat et hattap sen seyyid değilsin kendini seyyidler ile de kıyas etme sen göremezsin ama seyyidler görür