Bizim ve evlatlarımızın ve tüm Ümmet-i Muhammed'in, cimrilikle işlediğimiz zekât vermeme
gibi tüm hata ve günahlarımızın affı niyeti ile bizim zürriyetimizin ve tüm Ümmet-i
Muhammed'in cimrilikten kurtulmasının nasip olması ve şeytanın cimrilik verme tuzağının
bozulması ve cömertliğin her birimize nasip olması, kibirlenme, insanları aşağılama ve kibirle
yaptığımız ve yapacağımız tüm günahlarımızın affına vesile olması, bizim ve zürriyetimizin
ve tüm ümmeti Muhammed’in bu günahı işlememizin önünün kesilmesi, kibirden kurtulmanın bize nasip olması ve şeytanın kibir verme tuzağının bozulması ve tevazu ehli olarak
yaşamamızın bize kıyamete kadar zürriyetimize ve tüm ümmeti Muhammed'e nasip olması;
Şeytanın kapanma üzerine kurduğu tüm uzakların bozulması bizim soyumuzun ve
evlatlarımızın ve tüm Ümmet-i Muhammed'in açık gezme günahlarımızın affolunması
soyumuzun ve bizim açıklık üzerine yaptığımız kınamaların ve kapanmayı inkar
günahlarımızın affolunması ve kapanmanın bize ve tüm Ümmet-i Muhammed'e nasip
olması;
Şeytanın namaz üzerine kurduğu tüm tuzakların bozulması bizim ve soyumuzun namaz
kılmayanları kınama günahlarımıza keffaret olması bizim eşimizin ve evlatlarımızın namaz
kılmama günahımızın affı ve namazı hakkıyla kılmanın bize ve tüm Ümmet-i Muhammed'e
nasip olması;
Benim eşimin Adem(as)’e kadar soyumuzun birbirlerine veya başka soylara borç ve alacak
üzerine mal mülk ve miras üzerine okudukları lanet ve bedduaların kahır ve intizarların hak
haramlıklarının, küfürlerin affolunması, borçlandıkları kişilere, imkanları olduğu halde,
borçlarını ödemeyerek onlarla alay ederek, zulmetme, onlara lanet ve beddua okuma veya
bu zulüm ile onlardan beddua, lanet ve ah alma günahlarının affolunması, soy ve
zürriyetimize veya başka soylara okuduğumuz okudukları veya bize okunan "Bana
çektirdiniz Allah'ta size çektirsin, beş kuruşsuz kalın, iki yakanız bir araya gelmesin,
evlatlarınızdan çıksın, ben yiyemedim sizde yiyemeyin, zehir zıkkım olsun, haram olsun, bir
ömür borçlu kalın." gibi tüm lanet ve bedduaların affolunması, bunu yapan ve yapılanların,
zulmeden ve zulme uğrayanların, hayrına geçmesi. fakirlik borç ve sefalet içinde
yaşamamıza sebep olan tüm hata ve günahlarımızın affolunması, borçlu ve fakir kişileri
kınama günahlarımızın dahi keffareti yerine geçmesi, gibi tüm hata ve günahlarımıza keffaret
olması, tüm borçlardan kurtulmanın hayırlı ve bol rızka erişmenin bize nasip olması, verdiğin
ve vermediğin nimetlere yaptığımız şükürsüzlük ve isyanlarımızın affolunması,
şükredenlerden olmanın ve tüm keffaretlerimizi acilen vermenin bize ve tüm ümmete nasip
olması, bize devamlı artan hayırlı bir zenginliğin nasip olması ve her daim hayra kullanmanın
bize ve tüm ümmete nasip olması;
Benim, eşimin, Adem(as)’e kadar soylarımızın tüm yaptığımız ve yaptıkları öfke ile
zulmetme, öfke ile kan akıtma, insan öldürme, kalp kırma, rencide etme, başa kakıp mahcup
etme, günahlarımıza keffaret olması, anne, baba, kardeş, kaynana, kaynata ve gelinlere,
damatlara, çocuklara, yetim, öksüz, fakir, garibanlara, bizden alacaklı olanlara, komşu,
arkadaş ve akrabalara, öfke ile zulmedip dövme yaralama veya hakkını gasp etme,
öfkelenip kin gütme ve onlara haklarımızı haram etme, eşimize öfke ile talak verip onu
boşayıp ardından zinaya düşme ve bu zinadan çocuklar dünyaya getirme gibi tüm öfke ile
başlayan hata ve günahlarımızın affolunması ve bu yapacağımız hayırların zulmedilenlerin
hayrına geçmesi, şeytanın bize, bizim üzerimizden eşimize çocuklarımıza anne babamıza
akraba ve arkadaşlarımıza ve tüm insanlara ve onlar üzerinden de bize yaptığı tüm kışkırtma
ve saldırılarının önünün kesilmesi, onlara ve bize tüm ümmeti Muhammed’e sakinlik, huzur,
tevazu ve sevgi ile insanlığı kucaklamanın nasip olması, öfkelenmemize sebep olan bizim ve
soyumuzun yerine getirmediği adaklar, yapılan zulümler, kınamalar ile şeytanın üzerimizde
aldığı öfke verme ruhsatlarının tamamının iptal olması ve keffaretlerini yerine getirmenin bize
nasip olması;
Kur'an’ı okuma, anlama, ezberleme, yaşama veya hayırlı ilimleri tahsil etmede başarılı
olmamıza engel olan tüm hata ve günahlarımızın affına vesile olması, keffareti yerine
geçmesi, okuyamayan, öğrenemeyen, anlama zorluğu çeken veya hakikati göremeyen
İnsanları kınama aşağılama ve hor görme günahlarımızın affolunması, hakkı batıldan
ayırabilmenin, şuurumuzun açık olmasının nasip olması, ihlas ve aşk ile dinimize, kitabımıza,
sarılmanın, daima okuyup, anlayıp, yaşamanın, nasip olması, düşünce, anlayış,
okuma,anlama, ezber ve zekamızın kuvvetli olması, basiretimizin açık olması, şüphe ve
vesvesenin bizden uzak olması ins ve cin şeytanlarının tuzaklarını fark etmenin ve onlara
karşı savaşacak ilmin bize nasip olması, hak yolda ilerlememize, inancımıza ve aklımıza
şeytanın tüm yaptığı müdahalelerin önünün kesilmesi;
Allah'ım senin sevdiklerini sevmenin, sevmediklerini de sevmemenin bize nasip olması,
Adem aleyhisselam’dan kıyamete kadar tüm inananların affına vesile olması, çocuklarımıza
ve yeni nesillere, duyurduğumuz, öğrettiğimiz, okuttuğumuz yazdırdığımız her ilim ve sözün
hayır olması, tüm küfür isyan ve şirk içeren hal, fiil, söz, düşünce, tavır ve inançtan
kurtulmamızın nasip olması, eğer düştüysek, affına vesile olması ve keffareti yerine geçmesi;
Ey cömertlerin en cömerdi Rabbim sen bize verdiğin mallardan (anne ve babaya, yakınlara,
yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara) yardım etmemizi ve dahi zekâtı vermemizi
emrettin, biz emrine uymadık, sözünü çiğnedik, kıskançlık yaptık, pişmanız, biz nasıl
kazandıysak onlarda kazansın dedik. Halbuki o malı da bize senin verdiğini unuttuk,
benimseyemedik ve bu gibi bütün düşüncelerimizden fikirlerimizden sözlerden zekât
vermemekten kendi adıma böyle düşünenlerin adına, tüm saydıklarım adına, tevbe ettim bu
tevbemizin dahi kabul olması;
" Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a
mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana
kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve
ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil"
“…Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden
öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün
yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler
topluluğuna karşı bize yardım et!”
|