Alıntı:
lindaa Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim şap vb.şeyler hormonları etkiler ilerde de sağlık problemlerine sebep olur en az saç dökülmesi yapar .Ben sağlık fakültesndenim.Konuya çok girmek istemedim bilgili abiler paylaşacak diye ancak muhtemel daha sonra cvp vereceklerdir. neticede siz de benim kardeşim gibisiniz.Hiç bir surette tavsiye etmiyorum şap, iç organlarda tahribatlara sebep olur.Okumlarıma dayanarak şunu söyleyebilirim,hayvansal gıda tüketimi azaltın ,bol bol egzersiz ve spor yapın, zihninizi hakla meşgul ederseniz batıl sizi işgal etmeyecek inşallah zorlanmayacaksınız.Kahhar ve kuddüs zikri de okuyabilirsiniz ...Malayani sohbet ve ortamlardan kaçının.verdiğim duayı okuyun.Allah yardımcınız olsun.
|
sağlık fakültesinde okuyorsanız tabi siz daha iyi bilirsiniz öyle şeylerden uzak durağım madem spor kafamı dağıtır bence kendime bu karanita döneminde oylanacak bir şeyler bulmaliyim teşekkür ederim
---------- Post added 03.05.21 at 00:26 ----------
Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Kurban oldugum ALLAH ım görüyorsun değil mi insanlar birbirinin kopyası misali dinçlik meselesini fark ettim dediğin gibi insan dinç ve boş ise malesef hataya cabuk düşüyor arkadaşlar arasında konuştuk bi ara bu mevzuyu 2 yıl sabretti 2 yıl sabreden sordular ne oldu da 2 yıl sonra nefsine uydun verdiği cevap manidardı size uydum ;;;))) yani neyi başarıyorsan kendinden bilme ALLAH c.c lütfetti de o arkadaş övgülere karşı kendinden bildi ve yenildi ama ALLAH c.c lütfü deseydi başarırdı kardeşim 21 yaşındaydım benden 2 3 yas büyük bi sofi geldi hocama şu soruyu sordu hocam şu yaşıma geldim kazalarım yok ama emin değilim ergenliğe girip girmediğimi bilmiyorum hiç rüyada görmedim dedi 24 yaşlarındaydı hoca bana bende hocaya baktım sanki gözleri görüyon dimi ne gençler var diye bakışı artı sonra çocuğa 15 yaşından itibaren hesapla dedi biraz daha anlatıp gönderdi yani mübarek bizim iradesizligimiz var bu konuda ibadetlerimizi arttıralım günahlardan bolca tovbe edelim zamanla terk edicez emin ol ALLAH c.c hepimize selamet versin...
|
Gerçektende ilginç hiç rüya görmemiş Allah bizede nasip etsin inşallah