Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Caiz değildir kehanet kabilindendir. Rahmetli Mehmet Zahit Kotku, Ehl-i Sünnet Akaidi adlı kitabında, bir kimseyi kafir eden sözleri ve halleri belirtirken şunları yazıyor: ''Gaybı biliyorum'' iddiasında bulunanı tasdik eyleyen. Ben çalınan malları bilirim diyen, Bana cinler haber verir diyen ve onun bu sözünü tasdik eyleyenler (kafir olurlar). Zira gaybı ne ins(insan) bilir, ne cin bilir. Bilakis yalnız Cenab-ı Hakk bilir. (Mehmet Zahid Kotku, Ehl-i Sünnet Akaidi, Küfrü Mucip Sözler ve Haller, Seha Neşriyat, İst.1992,s.134.)
|
Çalınan bir mal gayb olmazki! gayb daha olmamış olan olay değilmdir. Cinler olmuş olayları bilebilir örnek: Abdulkadir geylanı hz ne bir adam geliyor kızının kayıp olduğunu belirtiyor, geylani hz leri adamı bir yere gönderiyor orda bir kişi (cin) gelecek ona sor diyor. adam denilen yere gidiyor ve cine kızının kaybolduğunu söylüyor Cin adamın kızının bulunması sağlıyor Kızını bir cin kaçırmış. ve kızı geri getiriyor ( hadisede atladığım veya eksik yanlış varsa kusura bakmayın) yani olmuş gıyabi olaylar cinlerden ögrenilebilir. bu gaybe girmez ama Cinlere gelecek ile ilgili sorular sorulursa evet bunda hüküm nas bellidir. RASULE İNDİRİLMİŞ OLANA İNANMAMIŞ SAYILIR. Tabiki rahmani ruhlar veya müslüman cinlerden elbet yardım istenilebilir sonuçta ALLAH rasulu müslüman cinler için sizlerin kardeşidir demiştir.Yardım alınabilir. Cennet mekani olsun ABDÜLHAMİD HAN bile cinlerden istihabarat kurmuştur cinci hocaları vardır, Şuan bile israil istihbaratcı cinleri kullanmaktadır önemli olan şu cinlerin maneviyatı nedir yani müslümanmı kafirmi ...