Alıntı:
Ayn19 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam Allah sizden razı olsun öğrenmek istediğim buydu zaten. Annemi kaybettim ben hariç tüm akrabalar gördü, o yüzden psikolojik olarak çok etkilendim. Allah sizden razı olsun. @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] keşke diğer saçma sapan soru soran arkadaşlarımıza da aynı tepkiyi verseniz! Bilip bilmeden yargılamak eğlenmek ne kadar kolay mübarek? Çok sevdiğiniz birini kaybetmeyin inşallah rüyanızda görmek için her gece ağlayarak dua etmeyi hiç ama hiç öğrenmeyin. Çok zordur çünkü istemem hiç bi müslümanım böyle üzülmesini... @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam durumu iyi ise veya hoş bir halde bana gösterilse ruhuna bir yasin hediye ederdim. Eğer kötü halde görsem bir evlat olarak annem adına daha fazla hayır yapmak Mevlanın onu affetmesi için daha fazla dua ederdim bi evlat olarak inşallah bu da size rüya ilmi hakkında bilgisi olmayan bu acizden bi cevap niteliği taşıyan yazı olmustur.
Saçma sapan sorular sormamaya özen gösteriyorum. Bilmediğim konularda öğrenmeye, bildiklerimle amel etmeye. Aciz bir Müslüman olarak gururlu ve kibirli olmayaya
|
Annen rahmetli olalı ne kadar zaman oldu.Birde misal mezar ziyareti ne sıklıkla yaparsın.Hayatta iken 1 dediğini 2 etmedi isen mutlaka bundanda vardır hikmet diyelim.
Üstteki soruları sordum diyede umarım kızmazsın 2010 yılında anne demans denen bunama başladı ve 2016 yılındada alzemıra döndü anne 2018 eylülde rahmetli oldu.baba 2013 te mesane kanseri oldu torba takıyorlar ona idrar çıkar 1 sene iyi idi sonra gene hastaneye yatırdık mide kanaması geçirdi 20 gün hastanede boğuştuk çıktı üstüne ayaklarına inme indi ve yürüyemez oldu doktor vardı Allah ondan razı olsun o dedi abi işin zor amcanın altını bezle neyse 3 sene altını bebek gibi bezledim rahmetli olana kadar .annemden yaklaşık 4 ay evvelde o rahmetli oldu mayıs 2018 de.Evde 10 senem işi gücü bıraktım bizzat baktım.Mezarlarına öldüklerinden bu yana devamlı gittim ayda 1 kere işte şu son 4-5 aydır hastalık iş güç gidemedim ama şu var her namaz kıl dua et hediye et ölmüşlerine sevabı gider deniyor.Özellikle 5-10 tl gibi yakında olan cami gibi yerlerde kuran kursu vardır makbuzla bağış toplarlar arada 5-10 tl atarsın atarken ölmüşlerimin ruhuna dersin oda gider deniyor.
Özellikel hayırlı evladın ettiği dua ölmüş ana babaya hanesine yazılır deniyor.
Bunları niye anlattın dersen mübarek bizim annem babam beni severdi haliyle ben sevmezsem 10 sene onlarla boğuşmazdım ama gelelim rüya olayına bizimkiler haftanı 7 günün de enaz 2 günü işte ya biri ya diğeri yada 2 si birden arada girerler rüyama.Yatarken illa annemi babamı görecem diye şartlanmaya gerek yok genelde rüyaya geliyorlarda sen gene üstte dediklerimi uygula olmadı.2 rekat haced namazı kıl huşu takva ile ve sevabı peygamber efendimize yolla ara ara dene.Bizim bir molla arkadaş var arada sohbet ederiz o da arada haced namazı kılıyorum der adamın derdi rüyasında peygamberleri rüyasında görmekmiş işe yaradığını dedide anlatırşunu gördüm selam verdi şu şöyle bana dedi . işte meselenin özü huşu ve takvada kardeşim.Herşey dua namazla biter selametle.