Alıntı:
AllahYolunda Nickli Üyeden Alıntı
Hocam ben üstüme düşen vazifemi yerine getirdim, bundan sonra izleyeceği yol benim sorumluluğumda değil, Allâh ıslah etsin. Arkadaşınızın dediği de hem güldürdü hem üzdü hocam o nasıl mantık öyle? Allâh bize bir akıl vermiş ve kullanmamızı oldukça fazla istiyor, buna rağmen tıpkı Kur'an'da bahsedilen müşrikler gibi "Biz atamızdan böyle gördük" demesi çok üzücü.
|
Söylediklerin beni güldürdü. Allah'ın yolunda gittiğin için madalya falan'mı bekliyorsun?
Allah ıslah etsin falan, saçma sapan konuşmalar.
Seninle saatlerce tartışırdım, ama daha önemli işlerim var ve ortam uygun değil.
---------- Post added 18.04.21 at 22:00 ----------
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bu son dediginiz deizme aykiri deizmin 3 argumanindan kozmolijik argumana gore;....Her şeyin bir nedeni vardır; her bir neden, başka bir nedenin sonucudur. Yani var olan her şeye, kendisinden önce gelen bir şey neden olmuştur. Bu nedenlere bakarak, ilk nedene kadar ineriz ve nedeni bulunmayan Tanrıyı buluruz. Tanrı var olma nedeni bulunmayan temel tek varlıktır inanci sabittir ve tartisilmaz.... diger doga yasasi argumani ve teolijik argumanda da ayni sonuca ulasilir....soyleminizdeki son paragraf deist soylemi degil agnostik soylemidir,sizde inanc ve kavram kargasasi var henuz inanc sisteminizde kararsizlik ve suphe var.....bu suphe ve kararsizlik sizi ateistlikten hak din olan islama kadar arada bulunan her turlu inanca itme potansiyeli tasir......konu disina ciktim biraz kusura bakma,kavram kargasasini gorunce yazma geregi duydum
|
Araştırıyorum ama bir inanca mensup değilim. Bu kadar basit bence.