Alıntı:
Andreaw Lucasso Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar kusura bakmayında ne saçmalamışsınız bazılarınız. Ben yapıcı deistim, bir tanrı var evet ama hiç bir dini doğru veya yanlış olarak nitelendirmiyorum araştırıyorum. Deist olmamın nedeni inançları kendimce araştırmam ve hiç birinin bana mantıklı veya yakın gelmemesi. Yani ben allah yoktur demiyorum. Var olma ve olmama olasılığına eşit bakıyorum
|
bu son dediginiz deizme aykiri deizmin 3 argumanindan kozmolijik argumana gore;....Her şeyin bir nedeni vardır; her bir neden, başka bir nedenin sonucudur. Yani var olan her şeye, kendisinden önce gelen bir şey neden olmuştur. Bu nedenlere bakarak, ilk nedene kadar ineriz ve nedeni bulunmayan Tanrıyı buluruz. Tanrı var olma nedeni bulunmayan temel tek varlıktır inanci sabittir ve tartisilmaz.... diger doga yasasi argumani ve teolijik argumanda da ayni sonuca ulasilir....soyleminizdeki son paragraf deist soylemi degil agnostik soylemidir,sizde inanc ve kavram kargasasi var henuz inanc sisteminizde kararsizlik ve suphe var.....bu suphe ve kararsizlik sizi ateistlikten hak din olan islama kadar arada bulunan her turlu inanca itme potansiyeli tasir......konu disina ciktim biraz kusura bakma,kavram kargasasini gorunce yazma geregi duydum