Alıntı:
AllahYolunda Nickli Üyeden Alıntı
Tanrı'nın varlığına inanıyorsun ama onun bizi yaratıp hadi yaşayın bakalım diye ortalığa saldığını mı düşünüyorsun? Deizm akımının hiçbir delili olmadığı da açık. Delili olmayan bir ihtimali ciddiye almak hatadır. Sana desem ki Akdeniz kuruyabilir, bu önemli değildir çünkü böyle bir ihtimal her zaman var olsa da böyle bir olayın gerçekleşeceğine dair bir kanıt yok. Her inancın gerçek olma ihtimali vardır çünkü insan aklının eremeyeceği şeyler hakkında teoriler uydurabiliriz, deizm de bunlara bir örnektir. Önemli olan bu inancın ve ihtimalin bir delili olmasıdır. Kur'an-ı Kerim gibi, bir elçi gibi. Düşün ki bir dolap satın aldığın zaman bile yanında kullanma kılavuzu veriliyor, düzgünce kurabil diye. Hâşâ sen kâinatı yaratacaksın, sonra da insanlara kullanma kılavuzu vermeyeceksin öyle mi?
|
bu arkadasla bu konu daha once konusuldu,yol onun yolu secmekte onun iradesinde,her bilgiye ulasmanin cok kolay oldugu bir zaman diliminde,artik insanlara su dogru su yanlis demek pek uygun olmuyor, birakin herkes kendi yolunu secsin kendi yolunu bulsun....yakin arkadasim Sergis e hadi cuma namazina diye zorlayan haci amcaya,amca ben gavurum cumaya gitmem,eger Allah cumaya gitmemi isteseydi beni musluman yaratirdi,istememiski gavur yaratmis,sen niye beni zorla cuma namazina goturmeye calisiyorsun demesi gibi....