Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Abi fıkıhci değilim diyorsun ama kendince aklina
Uymayan herseye de bidat demeyi biliyorsun abim eğer meseleleri ele alacak kadar ilmin varsa buyur izah et fıkhın en temel hüküm çıkarma yöntemlerini ehli sünnete göre buyur bide sen anlat okuyalım tekrar etmek güzeldir neden alimler tesbihat veya teravihlere bidat demekten kaçınmış bu husus cogu meseleye ışık tutacak alimin çeyreği olamam ama güzel haslet var tavsiye edilir senin görüşünle gidersek tasavvuf havvas gibi olayalrda bkdat veya
Sirke gireriz gibi mana çıkar ayet veya hadislerde alenen bu konularda emir yok emir yok diye kıyas ve güzel haslet kısmında fetva olamaz mı icma yönüyle fetva olamaz mı vebale girmezdim neden mi kimseye dinde olan bisey söylüyorcasina anlatmadım sadece güzel bir haslettir yaparsan daha karlı olursun dedik oda bana değil başka bir tasavvuf aliminin sofilere nasihatiydi neye abim mutezile veya ibni teymiyyenin bütün hocalarını ve talebelerini bilecek halim yok bu tür yanlış ta olabilir ALLAH c.c razı olsun sonuç olarak dileyen yapar dilemeyen yapmaz selametle
|
benim kendimce aklimca soyleyecek sozum hic olmadi,bak son mesajima bitirdim dedim hala uzatiyorsun,ben soyliyecegimi soyledim ustune daha konusacak sozum yok,koyun koyun bacagindan keci keci bacagindan...