Tiroid problemleri
Konuyu buraya açmak istedim ilgili bulduğum için.belki benim durumumdaki kardeşlerime çözüm öneriniz olur.şimdi aradığım çözüm alternatif tıp ile ilgli değil.troid sıkıntımı madde madde. Yazacağım.
1.evlenmeden önce kilo verdiğim dönemde yüksek kolestrolüm vardı.troid hormonlarım normaldi
2.aradan belli sene sonra sadece t4 sınırın bi tık altında idi.diğer troid hormonları normaldi.
3.evlendim tüp bebekten önce (tedavide verilen yumurta büyütücü ilaçların etkisi var yok bilmiyorum)tsh t3ve t4 yine normal fakat ant tpo isimli antikor tavan tüp bebek dr um haşimato var sende dedi.
4.doğumdan sonra regli sıkıntım çok arttı kansızlık tedavisi görmeye başladım ara ars miyom da öyle büyüdü. ben emzirme nedeniyle bıraktım troid hapını ve bu seferde basura benzer sıkıntılarım oldu.o aralar kremdi haptı zeytin yağıydı derken kendi kendine azaldı.
5.miyom ameliyatı oldum ama resmen yine her ay bana bi torba kan bağışlasalar diye bakıyorum.yine kansızlık tedavileri
6.ameliyattan bi sene geçti yine böyle üstüne terleme yorgunluk.ameliyat eden dr a kontrol için regl zamanı hormonlara baktırmak içi. Gidiş ve tsh 6.5 ardından troid hapına dönüş.
7.işin kötü kısmı bir sebepten çalışırken tüm izinlerimi kullandım.şehirdeki hastaneye ilaç yazdırıp tahlil oluyorum 100 haptan sonra.bu tsh zıkkımı 2-6arası olmalı. T3,t4 yine düşük sınırına yakın.yeni yaptırdım.1.13 cıktı.yine de ödem kilo tam gaz.pandemiden yediklerime çok dikkat edemiyorum fakat bir tencere yemek de yemiyorum.
Nodül yok.görünen tahribat yok.ne eksik çözemedim.haftasonu yasak var endokrin için haftasonu baktıracağım hastane ters yerde.