İnsanların üzerine öyle bir zaman gelecek ki, kişi uğradığı bir mezarın yanında yatar ve ‘Keşke bu kabirde yatan kişinin yerinde ben olsaydım.’ diyecek. Bunu Allah’a kavuşmak için değil, gördüğü şiddetli bela / sıkıtıdan ötürü söyleyecektir.” (Hakim, 4 / 454).
“Ahir zamanda sultanları / yöneticileri tarafından ümmetimin başına öyle şiddetli belalar / musibetler (sıkıntılar, zulümler) gelecek ki, koca geniş dünya kendilerine dar gelmeye başlar. Bütün yeryüzü o derece zulüm ve haksızlıklarla dolar ki, mümin kimse o zulümden kaçıp sığınacak bir yer bulamaz...” (Hâkim, 4/465; Suyutî, Cemu’l-Cevami’-şamile-h. No:11398).
“Rivayette var ki: 'Fitne-i Ahirzaman o kadar dehşetlidir ki, kimse nefsine hâkim olmaz.' Bunun için, binüçyüz sene zarfında emr-i Peygamberiyle ümmet o fitneden istiaze etmiş, azâb-ı kabirden sonra, من فتنة الدجال ومن فتنة آخر الزمان vird-i ümmet olmuş.”(!)
Kardeşim ben de rahmetli Mehmet Akif'in dediği gibi derim:
Gitme ey yolcu gel otur ağlayalım
Elemin bir yüreğin karı değil paylaşalım
Bu unlar hadisin ihbari ile çocukları dahi ihtiyarlatan günler. Beşer Kur'an'ın ahkamina hiç bu kadar muhtaç olmamıştı. İşte bu sonuncudur gece tülü eder dediğimiz her fitneden sonra daha beteri mukavemetsuZu çıktı.Bublar büyük bir ateşin keşif kolları hükmünde kıvılcımlar.Tum haramlarun helal sayılacağı büyük fitneye melhameye kadar nefes almak yok. Biz her sabah ve akşam namazından sonra ellerimizi çevirip bu fitnelerden Rabbimize sığınırız. Rabbim senin de yardımcın ola.
Ve ilallahul müşteka.Rabbim bize kaldıramayacagimiz yükleri yükleme .
zor zaman ahir zaman...
|