Dostlar, Rahman'ın selam ve bereketi üzerinize olsun!
Burada herhangi bir tecrübeden bahsetmeyeceğim.
Toplumumuzda maalesef yıllardır milleti sömüren din tüccarlarıyla ilgili dini, sosyal ve mantıksal bilgilendirme yapacagım.
Derdi olan hacıya hocaya koşuyor. Ee piyasada ve internet aleminde de sözde hocalar, medyumlar ekmeğinin peşinde koşuyor
Dolandırılanlar, tacize uğrayanlar vs vs hep görüyoruz.Şunu asla unutmayin ki bu kimseler gerçekten bir ilim veya bilgiye sahip olsalardı bunun reklamını asla yapmazlardı. Ve yine bu kimseler ehil kimseler olsalardı aç karınlarını doyurmak için sizden paralar istemezlerdi. Madem yaptıkları işlemlerle bir şeyleri değiştirebiliyorlar ilk önce kendilerini değiştirsinler
Vefk yazarim 5000, muska hazirlarim 3000, üfürük-tükürük atarım 500 lira gibi sacmalıklara kanmayın. Hem dininizi hem paranızı hem de namusunuzu kaybedebilirsiniz. Özellikle bayanlar direkt olaya atlıyorlar. Yüzük yapıp satanlar, kolye pazarlayanlar alayı birbirinin laciverti
Gercek anlamda bir hoca para istemez. Çünkü onun iyiliği sanadır ama karşılıgını Allah tan ister. Tabi bir de enerji alışverişi denilen bir olay vardir. Buna halk dilinde "ağırlık" denir. hoca yardım ettiği kişinin kötü enerjisini üzerinden atmak için isteyebilir. Mesela beni kurtaran hocam ekmek kadayıfı istedi. Bir dostumu götürdüm tavuk yemi istedi
Bir başka hocamız ise 1kg toz şeker ister hiç değişmez
Bu insanlar öğrendiklerinin diyetini ödeyebilmek ve Allah tan daha çok keşif nasip etmesi için insanlara ücretsiz yardim ederler. Şartları ise farz ibadetleri ve yoksula yardım etmek.Hakikati gören insan 3e 5e tenezzül etmiyor Allah onlardan razı olsun.
Ayrıca bu hocalar vefk, tılsım veya buna benzer safsatalarla uğraşmazlar. Hakikatin eşiğinde kuran nezdinde senin teşhis ve tedavini yaparlar. Daha sen onların yoluna düştüğünde onlara senin gelişin malum olur. Çayı ona göre demlerler. Konuyu anla!
Ve ben onlarda şu felsefeyi gördüm "Allah inla arana kimseyi sokma" inancı topla Allah tan kuranla namazla zikirle yardım iste" Dostlarım konuyu kısa tutuyorum. Rabbim kimseyi dermansiz derde düşürüp çare aratmasın. Hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah a emanet olun selametle kalın...