Alıntı:
Bro Nickli Üyeden Alıntı
Havas büyü değildir yine aynı şeyi tekrar etmişsin @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], hatta çok eskilerden süleyman a.s'den bahsetmişsin benim verdiğim konu Osmanlı'dan da bahsediyor. Havas büyü değildir. Senin yaptığın hatalar veya beceriksizliklerden dolayı havas ilmini büyü diye tabir edemezsin.
Havas ilmi büyü değildir.
|
Şimdi beni boşverelim.ben de herkes gibi normal bir vatandaşım.denedim gördüm doğruyu yanlışı yaşadım.hala da bazı ortamları bırakmış değilim.Sadece artık tek başıma değilim .kim olursa olsun kişisel tecrübeleri kenarıya bırakalım.Mesele Allah'ın hükümleri ise ancak ve ancak kuran-hadis sınırları içerisinde bakılır.gerisi kişilerin kendi vicdanlarındadır.havvas büyüdür derken anlatmak istediğim şudur:
İbadet ibadettir.ister sadece farz veya Allah rızası için olsun,isterse belli bir amaca yönelik olsun ibadeti havvas diye ayıramazsınız.havvas diye ayrılan etki-tepki faaliyetlerinin tümü şüphe ve şirk karışımıdır.Çoğu da palavradır.bugün internet ortamında dağıtılan uygulamalar bu palavra kitaplardan çıkmaktadır.bu tüm sitelerde böyledir.sonuçta paylaşılan uygulamalar,kimseciklere ilham yoluyla gelmiyor.mesela bir ornek vereyim.herkes bilir gizli ilimler hazinesi diye şirk yuvası olan palavralarla dolu 8 ciltlik kitap var.içindeki define uygulamasının türkçe çevirisinde şu yalvarış vardır."kemiğim iliğim,bedenim,ömrüm hizmetçiniz ola ey hadim,ey atesin yakamadıği bana gizli olanı göster"şimdi işin enteresan tarafı şu cümlelerin bir kısmı arapca bir kısmı ibranice.üst bölümde verilen tılsımsa hintçe buyur burdan yak
Ve işin daha kötü tarafı bütün forumlarda bu kitaptaki uygulamalar paylasiliyor
mesela el buninin şemsül maarifi var.1911 kahire basımıyla 1980lerdeki Türkiye basımını karşılaştırın.türk basımında bir çok uygulama konulmamış.ve yine bir çok uygulama eksik
Mesela adam sana hakiki israfi imar duası veriyor(çok tehlikeli)ama işlem iptalini vermiyor.bu konular bayağı uzun ama tek tek ispatıyla sırayla paylasacagım.yeter ki şirke girmeyelim.daha önce de dedigim gibi burada yazmamin tek amaci var o da kurtulusumun ve kazanimlarimin diyetini ödemek.Hocalarımın izni ve destegiyle bir cok hayırlı duayı paylasacam buradaki kardeslerim de güzel tecrubelerini paylassinlar insallah.bayram yakindir hepimize hayirli olsun insallahh...