Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Severim öğrenmeye dair sorulan her soruyu..
Peki Meleklerin ellerinde kanatlarında ne yazılı zan ediyorsun ki ?
Arapça olarak kaside mi yazıyor ZAN ediyorsun ?
Soruyu düzeltelim,Ali kardeşim hele bi anlat bi şu meseleyi nasıl olur bu ?
Profil fotografımda 7 tane remiz göreceksin Bu remizler bazı esmalara delalet eder,örnek verelim ehli bakınca orda yıldız değil Ferd esmasının bi remizi olduğunu görür Demekki bu büyük meleklerin üzerinde anlamının sadece Allahın isimlerine delalet eden isimleri üzerlerinde taşıması çokta anormal değildir ?
Kurandan yüce kim diye ki ? Sen söyledin bu cümleyi ben söylemedim
Bediuzaman = Said nursinin lakabıdır
Gavsı Azam = Abdulkadir Geylaninin lakabı
Şeyhul ekber = Muyiddin arabi
Hz Ali nasıl göremedi dimi Hala herşeyin olduğuna iman etmedin mi ? Duru görü - işiti - biliş bunların izni Allahın izni ve iradesiyle olduğunu bilmez misin ? İstersen Allamei cihan ol, Allahın izin verdiği kadardını - dilediğini kadar görürsün ne eksik ne fazla
Allah o şekilde cesetten kurtulmasını murad etti öyle oldu
Laf dokunan yerlere dikkat edesin,benim günahkar alinin hayatından bahsetmiyorsun..
Çok sevdiğim birisi içinden demiş ki ; Hz Alinin dişleri nasıl dökülebilir ? Koskoca Hz Ali Şimdi kendi dişleri dökülüyor..Haydi gel çık işin içinden tefekkür edicek vakit varsa Dilediğini konuşabilirsin kardeşim ama biz senin adına endişe duyarız,Allahın dinini tüm hayatıyla yaşayan kişiler hakkında konuşurken sende bi haya etmelisin..Yumuşak gelmez tokat haberin ola
|
Abi bak ben uzun zamandır bu platformda bir çok konu hatta hepsine yakın girip okumuşluğum bakmışlığım sadece duaları tecrübe etmişliğim var ben bu celcelutiye kasidesinden şüphe etmemin sebebi esmaları "Ferdun hayyun kayyumun hakemun adlun kuddusun" bu gerçekten muhteşem ve çok şükür faidelerini görüyorum bunlardan şüphem yok usulünce okuyorum ama kaside de ki isimler süryanice isimler diyoruz öylediğilmi kaynak olarak çok sınırlı yani İnternete süryanice esmaları yazınca kaside gösteriliyor süryanice allahın isimleri dediğimiz zaman bunlar geçmişte Süryani dilinde bilinmesi gerekmiyormu? Şin ve cin le tağtamayail örneğin? Sadece kaside de bulunuyor yani başka yerde böyle bişey yok kasidede mi bulundu allahın isimleri bir isim nasıl 2 3 isme bakabiliyor ben bu karı konuşurken soru dilinde konuşuyor yargılanıyorum araştırıyorum şüpheyle yaklaşmasam aslını öğrenemem? Bu tür şeyler sakat işler diye tabir edilmemeli eğer ki yanlış konuşsam bile Allahu teala mutlaka bunun haberini gönderir biz allahın kullarıyız allahın izniyle dir herşey tokat atmak okadar basit değildir Rabbin güvenip bir bilginin aslını araştırana?
Dediğim gibi kasidede geçen esmaların başka bir kaynağı celcelutiye in başka bir kaynağı dayanağı esmaların gerçekten allahın ismi olduğuna bir delil olması gerekmezmi bizim dinimizdeki herşey delile bakar dinimizdeki herşeyin bir sebebi nedeni cevabı kaynağı hadis ayetler ile öğrenebiliyoruz, kuranla eşit tutuyorlar kurandan daha çok okuyorlar risalieleri bunu kast ettim risalie de şu belirtiliyor
https://www.suleymaniyevakfi.org/elestiriler/said-nursi.html şu linke girip bakarmısın bütün soru cevaplara baştan sona hani kuranı kerimin parıltısı olduğunu hiç eksik ve hata olmadığını kuranın geldiği yerden geldiğini bizzat Said nursi söylüyor ben bu bilgilerin aslını öğrenmeye çalışan bir acizim deliller aslını yüceltir velakin bu kitaplar hep delil olarak kendini göstermiş kendisinin keramet ve yüceliğini savunmuş bir peygamber edasıyla? Ben iman ve kulluk edenlerdenim bunun aslı delilini kasidede ki esmaların anlamını öğrenmeden kafamdaki soru işaretleri bitmez sizi seven biriyim eleştirmeden cevap alamayız şüphe insanı asıl doğruya götüren en önemli şeylerden biridir
Bu verdiğim linkteki ayetlere de bak muhakkak insanı çelişkiye götürüyor rabbim beni seni ve bütün müminleri fitneden fesattan yalandan iftiradan zanlarımızdan korusun ben Allaha sığınırım gerçek bir alime iftira etmekten Celcelûtiye bana olan üstü yatkınlık hissinde kafamda soru işareti kalmasına rağmen çoğu zaman aklıma en çok zor durumda kaldığımda ve daraldığı da okumak geliyor garip bir şekilde verdiği huzur ve enerji insanın tuhafıma gidiyor bir kasidesinde beni bunalımdan kurtar gibi bir manası vardı onu ilk okuduğumda bunalım kaybolmuştu sanki bir perde açılmıştı bir seviye atlamış hayal dünyamı etkilemişti olaylara başka yerden bakmaya başlamıştım