Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Severim öğrenmeye dair sorulan her soruyu..
Peki Meleklerin ellerinde kanatlarında ne yazılı zan ediyorsun ki ?
Arapça olarak kaside mi yazıyor ZAN ediyorsun ?
Soruyu düzeltelim,Ali kardeşim hele bi anlat bi şu meseleyi nasıl olur bu ?
Profil fotografımda 7 tane remiz göreceksin Bu remizler bazı esmalara delalet eder,örnek verelim ehli bakınca orda yıldız değil Ferd esmasının bi remizi olduğunu görür Demekki bu büyük meleklerin üzerinde anlamının sadece Allahın isimlerine delalet eden isimleri üzerlerinde taşıması çokta anormal değildir ?
Kurandan yüce kim diye ki ? Sen söyledin bu cümleyi ben söylemedim
Bediuzaman = Said nursinin lakabıdır
Gavsı Azam = Abdulkadir Geylaninin lakabı
Şeyhul ekber = Muyiddin arabi
Hz Ali nasıl göremedi dimi Hala herşeyin olduğuna iman etmedin mi ? Duru görü - işiti - biliş bunların izni Allahın izni ve iradesiyle olduğunu bilmez misin ? İstersen Allamei cihan ol, Allahın izin verdiği kadardını - dilediğini kadar görürsün ne eksik ne fazla
Allah o şekilde cesetten kurtulmasını murad etti öyle oldu
Laf dokunan yerlere dikkat edesin,benim günahkar alinin hayatından bahsetmiyorsun..
Çok sevdiğim birisi içinden demiş ki ; Hz Alinin dişleri nasıl dökülebilir ? Koskoca Hz Ali Şimdi kendi dişleri dökülüyor..Haydi gel çık işin içinden tefekkür edicek vakit varsa Dilediğini konuşabilirsin kardeşim ama biz senin adına endişe duyarız,Allahın dinini tüm hayatıyla yaşayan kişiler hakkında konuşurken sende bi haya etmelisin..Yumuşak gelmez tokat haberin ola
|
ya ya hocam,hep derim bu konular derin konular,içine giren yüzme bilmiyorsa boğulur,bu derin konuları öğrenmek için ALLAH CC edebe ve sadakate ayrıten teslimiyete bakar,ben şöyle geçmişe gidiyorum,cahildim ama böyle sorular sorarken kendimi hiç bulmadım,böyle sorular geldiğindede şaşırıp kaldım,nasıl kelimeleri cümle haline getirilip böyle sorular sorulabiliyor diye hep hayretler içinde kaldım..
yunus emre ne güzel demiş...
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
dediler ilim geride, illa edep illa edep...
vesselam...