Alıntı:
Faris4735 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] celcelutiye paylaşımında meleklerin kanatlarında yazıldığını idda ediyorsun bu nasıl olabilir? Kurandan yüce olamaz ya? Haşa böyle bişey nasıl kabul edilebilir tam olarak bilmiyorum velakin Said nursinin risalie lerin kuranın geldiği yerden alınma olduğunu vahiy olduğunu vs söylüyormuş bu doğrumu araştıracak vaktimyok ve bunu öğrendikten sonra temelli celcelutiye den çekildim görüyorumki şu zamanda risalie ler kurandan daha çok değer görüyor okunuyor risalie ler olmasaydı diğer kaynaklar zaten yerini tutardı diye düşünüyorum bir çok kaynak bir çok alim en büyük alim olarak Said nursi bediüzzaman bediüzzaman da ne demek? Bedi allahın ismi değilmi yani o zamanın haşa Allahı mı Bedi simi?
Hz Ali celcelutiye ye hakim olsaydı suikaste uğrarmıydı yani bilemiyorum duru görü telepati vs celcelutiye in bir çok faidelerini saydınız arkasını nasıl görmedi nasıl 5 dakika sonrasını görmedi çok tuhaflık var Hz Ali yi peygamber gözüyle bakıyorlar o peygamber değil o ali o sadece imam o imam Ali sadece bukadar celcelutiye hadislerde geçmiyor kaynak Said nursi diye geçiyor nasıl oluyor peygamberimizin bile haberi yok böyle birşeyden diyorki Cebrail as getirmiş prygamberefendimiz bilmiyormuş okumayı Hz aliye vermiş vs nerede kaynak ¿
Üstad Hazretleri bu soru-cevaptan sonra, Hazret-i Ali’nin kasidelerinden en meşhuru ve en esrarlısı olan Celcelûtiye kasidesinde; “Sirâcü’n-Nûr (Risâle-i Nûr) gizli olarak yakılır ve aydınlatır! Kandiller kandili gizli olarak tutuşturulur. O da her tarafı aydınlatır!” fıkrâsını bulduğunu, bu fıkranın açıktan ve ismiyle Risâle-i Nûr’dan bahsettiğini kaydeder. Nasıl oluyor bu ben anlıyamıyorum ne yani geçmişte indi ama içinde risale nurdan bahsediyor öylemi?
|
Severim öğrenmeye dair sorulan her soruyu..
Peki Meleklerin ellerinde kanatlarında ne yazılı zan ediyorsun ki ?
Arapça olarak kaside mi yazıyor ZAN ediyorsun ?
Soruyu düzeltelim,Ali kardeşim hele bi anlat bi şu meseleyi nasıl olur bu ?
Profil fotografımda 7 tane remiz göreceksin
Bu remizler bazı esmalara delalet eder,örnek verelim ehli bakınca orda yıldız değil Ferd esmasının bi remizi olduğunu görür
Demekki bu büyük meleklerin üzerinde anlamının sadece Allahın isimlerine delalet eden isimleri üzerlerinde taşıması çokta anormal değildir ?
Kurandan yüce kim diye ki ? Sen söyledin bu cümleyi ben söylemedim
Bediuzaman = Said nursinin lakabıdır
Gavsı Azam = Abdulkadir Geylaninin lakabı
Şeyhul ekber = Muyiddin arabi
Hz Ali nasıl göremedi dimi
Hala herşeyin olduğuna iman etmedin mi ? Duru görü - işiti - biliş bunların izni Allahın izni ve iradesiyle olduğunu bilmez misin ? İstersen Allamei cihan ol, Allahın izin verdiği kadardını - dilediğini kadar görürsün ne eksik ne fazla
Allah o şekilde cesetten kurtulmasını murad etti öyle oldu
Laf dokunan yerlere dikkat edesin,benim günahkar alinin hayatından bahsetmiyorsun..
Çok sevdiğim birisi içinden demiş ki ; Hz Alinin dişleri nasıl dökülebilir ? Koskoca Hz Ali
Şimdi kendi dişleri dökülüyor..Haydi gel çık işin içinden tefekkür edicek vakit varsa
Dilediğini konuşabilirsin kardeşim ama biz senin adına endişe duyarız,Allahın dinini tüm hayatıyla yaşayan kişiler hakkında konuşurken sende bi haya etmelisin..Yumuşak gelmez tokat haberin ola