@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] celcelutiye paylaşımında meleklerin kanatlarında yazıldığını idda ediyorsun bu nasıl olabilir? Kurandan yüce olamaz ya? Haşa böyle bişey nasıl kabul edilebilir tam olarak bilmiyorum velakin Said nursinin risalie lerin kuranın geldiği yerden alınma olduğunu vahiy olduğunu vs söylüyormuş bu doğrumu araştıracak vaktimyok ve bunu öğrendikten sonra temelli celcelutiye den çekildim görüyorumki şu zamanda risalie ler kurandan daha çok değer görüyor okunuyor risalie ler olmasaydı diğer kaynaklar zaten yerini tutardı diye düşünüyorum bir çok kaynak bir çok alim en büyük alim olarak Said nursi bediüzzaman bediüzzaman da ne demek? Bedi allahın ismi değilmi yani o zamanın haşa Allahı mı Bedi simi?
Hz Ali celcelutiye ye hakim olsaydı suikaste uğrarmıydı yani bilemiyorum duru görü telepati vs celcelutiye in bir çok faidelerini saydınız arkasını nasıl görmedi nasıl 5 dakika sonrasını görmedi çok tuhaflık var Hz Ali yi peygamber gözüyle bakıyorlar o peygamber değil o ali o sadece imam o imam Ali sadece bukadar celcelutiye hadislerde geçmiyor kaynak Said nursi diye geçiyor nasıl oluyor peygamberimizin bile haberi yok böyle birşeyden diyorki Cebrail as getirmiş prygamberefendimiz bilmiyormuş okumayı Hz aliye vermiş vs nerede kaynak ¿
Üstad Hazretleri bu soru-cevaptan sonra, Hazret-i Ali’nin kasidelerinden en meşhuru ve en esrarlısı olan Celcelûtiye kasidesinde; “Sirâcü’n-Nûr (Risâle-i Nûr) gizli olarak yakılır ve aydınlatır! Kandiller kandili gizli olarak tutuşturulur. O da her tarafı aydınlatır!” fıkrâsını bulduğunu, bu fıkranın açıktan ve ismiyle Risâle-i Nûr’dan bahsettiğini kaydeder. Nasıl oluyor bu ben anlıyamıyorum ne yani geçmişte indi ama içinde risale nurdan bahsediyor öylemi?