Alıntı:
TurkishMan Nickli Üyeden Alıntı
Heyecan için hangi dua okunmalı? Toplum önünde konuşurken çok utanıyorum ve konuşacaklarımı unutuyorum. Bir şeyi bilip bilmedigime de emin olamiyorum
|
Kardeşim merhaba, ben bunu yenmek adına sana bir tiyatro kursuna gitmeni muhakkak önereceğim, yaşını bilmiyorum ama beledıyelerın her yasa hıtap eden kursları var tıyatro adına. Orada bunu asıyorsun sana bunu cok net dıyebılırım.
Onun dısında toplum onunde bır konusma vereceksen kagıtlardan kopmaya calısmanı sana tavsıye edecegım, kagıtlara bagımlı kalmak kısıyı heyecanlandırır. Bır topluluga ders anlatacaksan oncesınde ayakta bunu prova et yanı gunu geldıgınde ınsanlara hangı sekılde /oturarak mı ayakta mı vs / sunumunu yapacaksan provan da o sekılde olsun, ayakta ıse prova ayakta oturarak ıse prova aynen oturarak. bır rutıne baglayınca bu sefer provanda kullandıgın cumlelerı degıstırerek aynı manaya gelecek sekılde kendını ıfade etmeye calısmayı dene, bu sayede ufak ufak kendını bır seylerden bagımsızlastırmıs olacaksın. En nıhayetınde bunları yaparken rahat olmaya calıs, bunları bırdaha gormıcem zaten rezıl olursam olayım kafasında ol, bu senı rahatlatacak emın ol, soyle dusun, eger rahat olmazsam hata yapacaksın ve bu o kadar hazırlandıgın seyde basarısız olmana sebep olacak, ama eger rahat davranırsam emeklerım cope gıtmez ve bundan zevk de alırım sunum yaparken dıye dusun. Anı yasamaya calıs, yaptıgın ıs ne olursa olsun heyecanına degıl ısıne odaklı olursan rahatlarsın, heyecana odaklanırsan duvardakı saatıın tik tak sesıne kadar duyarsın. Bir de sunum yaparken en arka sırada bırı varmıs da senı dınlıyormus gıbı ona anlatıyormus gıbı kendını pozısyonlarsan bakıslarınla falan sankı tum sınıfa hakımmıs ızlenımı verırsın, yanı arkada hayalı bırı var ve ona anlatıyor gıbı davranırsan. Bu kısımları basarınca ınsanların gozlerının ıcıne baka baka anlatmayı dene aynı anda kafanda anlatacaklarına da odaklı olman lazım bu tabı bır sonrakı level. Topluluk onune cıkmadan evvel Allahım utandırma de, sevdiğin duaları oku, rabbi yessir velâ tuassir rabbi temmim bil hayr çok sevdiğim okuduklarımdandır, bunu sen de oku.