Türkiyede sanırım sayıları çok az havas ilmine vakıf olanlar...Meraklısıydım bir zamanlar şehrin göbeğinde bu ilmi öğrenirsin fakat vakıf olamazsın demişlerdi...Neden demiştim bana yediğin gıdaların çoğu GDO lu radyasyon olmayan en ufak bir ortam yok hayvansal gıdalardan uzak duracaksın az güleceksin az konusacaksın bunlar vucudun kimyasını bozan şeyler oysa havas kalp gözü 6. his bunlar hep saflık ister temizlik ister en ufak bir günah bile işlemeyeceksin ibadetini tam yapacaksın...Düşün bakalım peygamberlerin yemeği genelde neden su hurma ekmek bi kaç zeytin..
? Peygamberimiz için nederler az konusan biriydi fazla gülmezdi az tebessüm ederdi...
Bugün bu şartları yerine getirebilecek insan ben zannetmiyorumki şimdiki nesilde olsun varsada tek tük tür...Kısacası havas ilmi ülkemizde son demlerini yasıyor...Bir kaç ritüel öğrenmek cin çağırıp yada musallatı kovmak bunlar medyumluğa girer...Havas ilmi bambaşka birşeydir
Havas kelimesinin anlamı insanlar için kullanılldıgında üstün özel kişi olarak betimlenir...Eskiden bunlara evliya derlerdi ermiş derlerdi..Dediğim gibi havas ilmi çok derin bambaşka bir şeydir