Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
en onemli sarti unutmussun "çalişmak" rizikla kısmeti nasibi karistirmamak gerekir rizka Allah kefildir,kismet ve nasip insana ve calismaya baglidir,misal isyerimin oldugu yerde 2 komsum var ikiside is sahibi,birisi yukarda saydigin sartlara hemen hemen haiz gibi fakat dukkaninda oturur kısmetini rizkini bekler cok az iş yapar,diger komsumda ise namaz oruc hak getire, dukkanda az durur devamli iş pesinde,müsteri musteri gezer,dukkanda oldugu her gun aksam 5 te icki icmeye baslar bu yuzden ben komsulugu kestim,simdi fark su 1. kisi kirasini zor oder,2.kisi her yil araba degistirir 3 yilda kendi evini aldi, sadece 2 ornek verdim bunun gibi onlarca misal verebilirim,simdi bu fark niye boyle,kazanclarinda niye cok fark var anlatabildim sanirim rizik Allahtan kefil Allah,nasip kismet kisinin cabasina calismasina bagli...
|
Yok siz doğru okumamışsınız. Rızkını aramak demek çalışmak demektir zaten. Dahası verdiğiniz örneklerin rızıkla bir ilgisi yok. Kişi namazını kılmıyorsa o vakitleri dünya İçin çalışarak zayi ediyorsa burada o kirasını zor denkleştirenin parası o araba değiştirenden büyüktür. Her zaman 5, 1 den büyük olmuyor. Bunu iyi düşün Ok 👍🏻 ?
Cevap yazacağınız zaman iyi düşünüp iyi tahlil etmek lazım. Biz sebeplerden bahsediyoruz külli irade bambaşka bir konu. Tartışmak istersen ya da münazara yapmak yaparız sorun değil . Hadi hayırlı akşamlar .. saygılar