Alıntı:
ŞEHZADE_HOCA Nickli Üyeden Alıntı
Saygı duymakla beraber bunun hiçbir etkisinin olmayacağını söylemek durumundayım . Paylaşımı yapan kıymetli kardeşimiz lütfen bize kızmasın. Rızık için birincisi beş vakit namazdır.
İkincisi sabah kerahat vaktinde rızıkların dağıtıldığı vakitte uyumamak rızkını aramaktır
Üçüncüsü vakıa suresine her daim devam etmektir
Beşincisi istiğfarı çoğaltmaktır.
Hadisi şeriflerde kısaca bu şekilde beyan edilmiştir. Saygılar kıymetli paylaşımcı ve diğer kardeşler ...
Dördüncüyü atlamışım o da tevekkül ehli olmaktır. Harama bulaşmamaktır.
|
en onemli sarti unutmussun "çalişmak" rizikla kısmeti nasibi karistirmamak gerekir rizka Allah kefildir,kismet ve nasip insana ve calismaya baglidir,misal isyerimin oldugu yerde 2 komsum var ikiside is sahibi,birisi yukarda saydigin sartlara hemen hemen haiz gibi fakat dukkaninda oturur kısmetini rizkini bekler cok az iş yapar,diger komsumda ise namaz oruc hak getire, dukkanda az durur devamli iş pesinde,müsteri musteri gezer,dukkanda oldugu her gun aksam 5 te icki icmeye baslar bu yuzden ben komsulugu kestim,simdi fark su 1. kisi kirasini zor oder,2.kisi her yil araba degistirir 3 yilda kendi evini aldi, sadece 2 ornek verdim bunun gibi onlarca misal verebilirim,simdi bu fark niye boyle,kazanclarinda niye cok fark var anlatabildim sanirim rizik Allahtan kefil Allah,nasip kismet kisinin cabasina calismasina bagli...