Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim abdest bahsinde bazı hususlarda mezhepler ihtilaf etmiştir internetteki muhaliflik bundan kaynaklanır aslen söylem her iki cevap da doğrudur abdest bozulur diyende bozulmaz diyen de doğru demiştir lakin burada ki fark mezhep farkıdır altını gezerek söylüyorum mezhep farkı misal hanefi mezhebinde elinin avret mahalline değmesi abdesti bozmaz lakin şafi mezhebinde ise elinin iç kısmı bi rivayete göre sadece avuç içi bi rivayete göre ise avus ici ve parmaklarin da iç kısmı avret yerine değdiği vakit anders bozulur
Yani kardeşim sen hanefi mezhebinde isen bozulmaz .
Amma şafi mezhebinde isen bozulur Kardeşim ...
Eğer daha geniş kapsamlı öğrenmek isteyen olursa mesaj atması yeterli tüm detaylarıyla kaynak kitap ve bilgilendirme yapılır kardeşim ...
---------- Post added 19.02.21 at 17:36 ----------
Güzel abim o hüküm hanefiler için geçerli şafi mezhebinde ise fark etmeksizin elin iç kısmı avret yerine değerse abdest bozulur fıkıh literatüründe bu şekilde bahsi geçiyor ...
|
ben normal dokunma uzere olan soruya cevap verdim,avdet yerine yada zekere dokunma hanefi haricindeki diger mezheplerde cok teferruatli ben şafi icin durumu soyliyeyim,ihtiyac halinde maliki ve hanbeliyide aciklarim şafiye gore:Şâfiî mezhebinde vücuttan ayrılmış bile olsa avuç içi veya parmakların altı ile kendisinin veya başkasının zekerine dokunmak abdesti bozar. Avuç içiyle parmakların alt kısımlarının sınırı, avuç ve parmaklar üst üste geldiğinde görünmeyen kısımlardır. Kadın kendi tenasül uzvuna dokunsa veya bir başkası kadının tenasül uzvuna dokunsa abdesti bozulur. Elin ve parmakların aralarıyla ve yan taraflarıyla dokunması bozmaz. Makadın halkasına dokunmak bozar. Dokunulan başkası ise bunun abdesti bozulmaz....