Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
mehmet oyle celallenmene gerek yok,ben hayatin olagan akisinda ve alacak borc konusunda olmasi gerekeni soyledim,ayrica buraya ailevi bir meseleni yaziyorsan her fikre her dusunceye saygi duyacaksin,soylenenler agir gekiyorsa ailevi meseleni buraya yazmayacaksin,bir ata sözü var bilirmisin "kol kırılır yen içinde kalır",bu atasozu sana bir seyler anlatmistir....tahmin edeyim dayinla arandaki husumet borc alacak meselesinden,yoksa bir insanin dayisiyla hasim olmasini gerektirecek baska ne olabilir ki,cunku namus meselesi haric hasimlik para isinden olur....birde işin şeriat yonu var alinan bir para anlasilan suresi icinde veya alacaklinin ihtiyaci hasil olup istedigi surede odenmiyorsa kul hakkı na girer asil onemli olan da budur " kul hakki"...ben yine soyluyorum borclunun boynu bükük olur,boynunun dik durmasini istiyorsa borcunu odeyecek, ve şimdi kendim icin soyluyorum odeyemeyecegim borcun altina girmem,hersey insan icin Allah korusun oyle bir durum olursa alacaklinin onunde boynumu bukerim, biz boyle gorduk boyle yetistirildik....
|
Abi evvela borcu babam bundan 15 yıl önce almış ben daha bı parca çocuktum. Babam vurdumduymaz elini neye atsa batıran birisi ama Allah var dayım denilen bu zat bir gün arayıpta borcu istemedi. Benim bu adamla mevzum çok farklı anlatsam sabah olur.
Gücüm yetse zaten veririm parasını ama 3 bin değil 5 bin değil 18000 euro . Ben bu kadar parayi Allah bilir ama belki ömrümde göremem.
Babamın o adama gebe olması benimde boynumu bukecegim anlamına gelmez . Ben 25 yasindayim Allah'a sukur öyle borcumuz diye haklı davamda boynumu bükmem.
Boynumu bükersem ne olur biliyormusun haşa Rizki verenin Allah olduğu inancimla celisirim.
Varsın ahirette karsilasalim .