Alıntı:
levalux Nickli Üyeden Alıntı
Herkes güzel cevaplar vermis sonuc olarak herkes kendisine göre haklı elbette,ama bizlerin yanimizda olmasini cok sevdigimiz insanları göz göre göre kaybetmek istemedigimizin farkinda olamiyorlar.
|
Aslinda size hak veriyorum, cok haklısınız. Herkes bulunduğu makamın nimetinden ikram ediyor. Takdire riza... Allah in takdir ettigine verdigine ve vermedigine şükür. Bugün bir takvim yapraginda okudum. Dün öyle seylere ağlayıp üzülmüşüm ki, bugun dün agladiklarima üzülüp ağlıyorum. Hz. Ebubekir 'den bir söz olarak yazilmis.
Burda helal ve haram olana dikkat ederek el açıp dua etmek istemek hayırlısı icin beklemek düşüyor insana. Allah'in takdiri olur. Ben bazen bunu suna benzetiyorum. Tesbihde hatam varsa Allah affetsin. Bir cocuk cikolatayi cok yese tatliyi cok yese kisa vadede midesine uzun vadede dislerine dokanacak. Annesi uyariyor kesmesini azaltmasini soyluyor hatta elinden alıyor. Cocuk aglayip ille de onu istiyor. Biz insaniz iyi guzel zannettiklerimiz hayırımıza olmayabilir. Burada iste ille de dua ille de dua. Allah tan ahmet mehmet diye degil. Ahmet hayirlisiysa beni de ona hayirli eyle demeli diye düşünüyorum. Hayirli olmayani da kalbimden aklimdan uzaklastir diye de eklerim. Dua aslinda bir nimet. Istedigimiz seylerin cogu Allah tarafindan nasip edilir bir sekild3 bize ulasir ama imtihanimizdir ama hediyemiz buna da dikkat etmeli. Biz de birinin imtihani olmayalim.