Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Evet kardeşim haklısın daha eskisi var 1838 İngilizlerle yapılan anlaşma neticesinde Osmanlı tekel sisteminin (yedi vahit denen)ref ve ılgasıyla gelişmekte olan Osmanlı küçük imalat sanayinin (bilhassa dokumacılık) nasıl çökertildiği aşikar dediğin hususları çok iyi biliyorum. Nutkun Osmanlıcasını okudum Osmanlıcam oldukça iyidir. Ne demek istediğini anlıyorum. Son dönem Osmanlı tarihi jön Türkler, İttihatve Terakki çok iyi bildiğim üzerinde oldukça fazla okuma yaptığım konular. Dedim ya Taş Medresede bulundum 6 yıl buyunca zamanımız boldu karıştır barıştır uygulamasında Komünistlerle ayni ortamda kaldığımız için aramızda çıkan kavgalardan sonra fırsat buldukça okuduk.
|
Abi yasadiklarini yasamasam bile,inan yakin arkadaslarimdan abilerimden,ve oz teyze oglumdan oturu,teşbihte hata olmasin yasamis kadar biliyorum....nutuk u orjinalinden okumussun ilk cumlesini biliyorsun,1. m...1.1. da zorla S....... gonderildim,diye baslayan sureci,adamlar planlarini 100 yil 200 yil uzerine kuruyorlar ve adim adim hamle hamle sonuca variyorlar...