Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Abi ingilizler gunesi batmayan imparatorluktu ve hala oyleler,islama nerde bir mudahale varsa arkasinda ingilizler vardir,asirlardir boyle devam ediyor gunumuzde bile,bulabilirsen eger 24 nisan 1919 da ingiliz parlemontosunda alinan karari oku incele ve arkasindan gelisen hadiseleri tetkik et, bu gune nasil geldik anlarsin ve ozellikle nutuk un osmanlica orjinalinin ilk satirini oku hadisenin gercekligini muşahade edersin...selametle kal
|
Evet kardeşim haklısın daha eskisi var 1838 İngilizlerle yapılan anlaşma neticesinde Osmanlı tekel sisteminin (yedi vahit denen)ref ve ılgasıyla gelişmekte olan Osmanlı küçük imalat sanayinin (bilhassa dokumacılık) nasıl çökertildiği aşikar dediğin hususları çok iyi biliyorum. Nutkun Osmanlıcasını okudum Osmanlıcam oldukça iyidir. Ne demek istediğini anlıyorum. Son dönem Osmanlı tarihi jön Türkler, İttihatve Terakki çok iyi bildiğim üzerinde oldukça fazla okuma yaptığım konular. Dedim ya Taş Medresede bulundum 6 yıl buyunca zamanımız boldu karıştır barıştır uygulamasında Komünistlerle ayni ortamda kaldığımız için aramızda çıkan kavgalardan sonra fırsat buldukça okuduk.