Alıntı:
RabiaN Nickli Üyeden Alıntı
Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Biraz önce bir konuyu okurken, verilen cevaplar arasında Kripto paranın haram olduğunu yeni öğrendim ifadesine şahit oldum.
Elhamdülillah, konu konuyu açıyor, neler nelere vesile oluyor! Bakın nereden nereye hiç kafama dank etmeyen bir konu şu an dank etti.
Hemen biraz araştırma yaptım ki araştırma yapmaya bile gerek yok aslında, işleyişi belli bir sistem üzere olmayan belirsiz bir yatırım aracının helal olması zaten mümkün değil. Basiretim mi bağlandı da bunca sene Bi kenarda durmasını görmezden geldim ve "Bu para haram, niye buna bir çözüm aramıyorsun?" diye kendime sormak aklıma gelmedi. Elden çıkarmayı da geçtim haram olduğunu fark edip tövbe etmek bile aklına gelmedi yani her şey tam şu an aydınlandı bende. Hep üstümde gözümün önünde durduğu halde görmediğim bariz bir sıkıntı olduğunu düşünüyordum. Resmen şu an buldum ne olduğunu.
Çok küçük bir miktar ama bu para kripto cüzdanımda kalsın istemiyorum. Bankalar gibi hesaplarda duran paraları işletme durumları falan var mı bilmiyorum çünkü.
Sizce bu parayı ne yapmam gerekir?
Sürekli haram para kazanıp bunu hayır için kullanan zihniyeti bilirim ve bunun doğru olmadığını gayet iyi biliyorum. Fakat bu parayı kendim için kullanmak yerine 1 kereliğine hayır için kullanıp elden çıkarsam uygun olur mu?
Kafam aşırı bulanmış durumda şu an...
|
Endonezyalı İslam alimi Muhammad Abu-Bakar, Bitcoin’in şeriat kanunlarınca caiz olduğunu söyler.
Bitcoin, küresel borsalar tarafından piyasa değeri tanınması ve birçok firma tarafından bir ödeme aracı olarak kabul edilmesi bakımından caizdir. Öte yandan, birçok insan kişisel ticaretlerinde Bitcoin kabul etmektedir.
Almanya-da yasal para birimi olarak kabul edilmiştir.
Faizli kredi ile ev almaya cevaz veren Hayrettin Karaman gibi feto kokulu hocaların fetvaları fetva olamaz. Saydığı 5 maddenin asli yok. Nureddin yıldız hoca biçimini tanımıyor şartlı bir fetva vermiştir.
Bitcoini tartışan fetva verilenlerin çoğu ya hiç tanımıyor ta yanlış ogretilmisler. Bitcoin de döviz gibi bir para birimidir.Alınıp satılan değer atfedilmiş bir metadır. Paradan üstündür. Tartışilacaksa kağıt paralar helâl mi diye tartışmak en doğrusu. Elimde kıyas yollu fetva var lakin uzunca izaha üşendim zamanım da yok. ibadeti bırakmış sabah akşam forumda cahilce rusya-iran davaları peşinde koşmaktan Ellaham sığınırız.Tek tek sorulursa kısaca yazarız. Forumda bidat ehilleri ehli sünnet düşmanı mezhepsizler ehlullah ve Resulullahin yolundan ayrılmayan şeyhlere düşmanlık yayma peşinde cahil olup çeşitli riyakâr riyaset davaları ile sabah akşam uğraşanlar var dikkatli olunuz.
Faizle ev kredisine helal diyen hayrettin kahraman isimli alim değil zalimin 4 maddede haram olduğunu iddia ettiği sanal paralara ona reddiye yazmak niyetindeyim vakit bulamıyorum şimdilik başımda belalar ve hastam var. Sağlıcakla kalın