Sanal paralarla ilgili paylaşım yapan arkadaşların birkısmı hiçbir bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi tamamen sanal paraların tabiatı ile çelişen ve belirli mihraklarca atılan iftiraları yada kendi yalanlarını yazmışlar. Eskiden cevap verirdim tartışma çıkarırdı aynı kişiler. Bilmiyorum demek de erdemdir bilmediği halde ukalalık ve iftira bilgiçlik taşlamakla ne elde edeceksin. Zaten bildiğin bisey yok illa her konuya yazayım sıradışı ile nette araştırıp bura iftiraları dökmek dele hangi vasfi ve makamı kazanacaksın. Söz birine degil ortayadır. İsmailağa fıkıhta bilgilidir lakin bu konuları bilmiyor. İnternetten alışverişe haram diyen. Eski kitapları iyi biliyorlar sorun kıyas için yeterli bilgileri yok. Cübbeli gibi bilgili ama hikmetsiz hareket eden bir hocaları da var. Maksadım tenkid değil doğruyu söylemek yoksa onların tırnağı olamam. Bitcoin bir saadet zinciri network ağı değil olamaz ama para ile olduğu gibi onunla da butur ağlar kur-an tomurcuklar var. Benim bitclubta ethtrade de kairosta vb. mecralarda hisselerin vardı dolandırdı gittiler. Kendı ekipmanıyla 6 yok ünce ethereum kazdım bir alman aracı şirket ile.karlılık azaldığı için bıraktım.
Tartışma çıkaracaklar iyi biliyorum î yüzden yazdıkça uğraşıyorlar diye yazmayacam.
Tek isteğim lehinde ve aleyhinde herşeyi araştırmadan kimse konuşmasın. Ve bir de bence haram yada kanımca helal gibi geliyor diye fıkıhta böyle bir saçmalık olamaz. Unutmayalım harami haram helâlı helal bilmek 32 farzdan biri. Harama helal demek hekate haram son derece tehlikeli bir is ola.
|